KAZNENA PRIJAVA

Diler bježao od policije po Novom Zagrebu, ulje konoplje i amfetamin skrivao u hotelskoj sobi

11.07.2021 u 13:03

Bionic
Reading

Policijska uprava zagrebačka dovršila je kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom zbog sumnje na neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. Sumnja se da je osumnjičeni nabavljao veće količine ulja konoplje i amfetamina koju je potom skrivao i prevozio u mopedu marke Piaggio crne boje pulskih registarskih oznaka te vagao u hotelskoj sobi na području Zagreba, a potom je drogu neovlašteno prodavao na ilegalnom tržištu

Sumnja se da je osumnjičeni sredinom travnja 2021. godine na području Novog Zagreba, upravljajući mopedom odbio naredbu policijskih službenika da se zaustavi te se dao u bijeg, prvo mopedom, a potom i pješice ostavivši moped na kolniku Ulice Aleja Pomoraca, dok je od sebe trčeći odbacio oko 4832 grama amfetamina pakiranog u više vrećica, izvijestila je u nedjelju Policijska uprava zagrebačka.

Po nalogu suda obavljena je pretraga stana i hotelske sobe koju osumnjičeni koristi te je tom prilikom pronađena jedna medicinska šprica ispunjena sa oko 2,5 ml ulja konoplje tipa droga te dvije vage s tragovima droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.