POLITIČKI PROBOJ NA NEKOLIKO FLOOROVA

Desničar izveo svoj predizborni hip hop hit u disku

21.09.2010 u 07:00

Bionic
Reading

Heinz-Christian Strache, predsjednik Slobodarske stranke i kandidat za bečkog gradonačelnika, navukao je traperice i u najvećoj diskoteci u Beču, u Praterdomu, održao je politički nastup i izveo hip hop pokušaj nazvan 'HC goes Wiener Blut'

Praterdome je najveća diskoteka u Beču koja se i službeno proglašava 'jednim od najboljih noćnih klubova na svijetu'. Za sve one koji vole pučke veselice tako vjerojatno i jest, s obzirom na to da se na nekoliko floorova Praterdoma vikendima okupi i nekoliko tisuća mladih Austrijanaca, koji vole plesati uz aktualne ljetne hitove, ali i 'klasike' žanra poput 'Mambo No. 5'.

Atmosfera Praterdomea nije previše udaljena od one koja se može osjetiti u nekom cajkaškom klubu, s obzirom na velike količine alkoholizirane i oznojene mladeži koja pokušava pobjeći od sive svakodnevnice uz najgoru moguću glazbu. Dakle, savršeno mjesto za vođenje predizborne kampanje ako ste ekstremno desni populist koji galami protiv crvenih i stranaca koji 'oduzimaju radna mjesta pravim Austrijancima'.

Zato i nije iznenađujuće da je ovog vikenda predsjednik Slobodarske stranke (FPÖ) Heinz-Christian Strache, koji se na lokalnim izborima kandidirao za gradonačelnika Beča, proveo sakupljajući potencijalne glasače baš u Praterdomeu. Mladoliki Strache navukao je traperice i oko vrata objesio svileni šal te se uputio među mlade Austrijance, praćen svitom fotoreportera i kamermana, čiji je zadatak zabilježiti omiljenost potencijalnog gradonačelnika među mladima Beča. Usput je organizirana i podrška od stotinjak pripadnika podmlatka Slobodarske stranke, zaduženih da oko svog šefa stvaraju gužvu i veselu atmosferu.

Posjetitelji Praterdomea pokazali su se oduševljenima što u svojoj blizini mogu vidjeti nacionalno poznatog političara, a Strache je savršeno odradio razgovore i upoznavanja s partijanerima, od kojih je svaki želio imati fotografiju s mogućim bečkim gradonačelnikom. Strache se itekako potrudio da pridobije posjetitelje diska, te im je iza ponoći predstavio i svoju hip hop pjesmu pod naslovom 'HC goes Wiener Blut', s time da HC predstavlja akronim njegovog imena, dok je i spomenuta bečka krv, naravno, u Stracheovim venama.

U njoj se mogu čuti i stihovi sljedećeg sadržaja: 'Islamisti marširaju! Mujezdini na minaretima! To žele crveni instalirati u Beču, ali narod ne!' Očito je da propagandisti Slobodarske stranke nemaju baš talenta za pisanje rima, no Heinz-Christian Strache već je svoj potencijalni agitatorsko-glazbeni hit lansirao i na YouTube. Hoće li mu sve to pomoći da postane gradonačelnik Beča, znat će se krajem ovog mjeseca, za kada su zakazani izbori.

Stracheov 'hit'