caritas

Deset tona mandarina iz Dubrovačko-neretvanske županije stiglo u Vukovar

29.11.2019 u 15:39

Bionic
Reading

Donacija od deset tona mandarina stigla je u petak u vukovarski Caritas u humanitarnoj akciji 'Božićni poklon Dubrovačko-neretvanske županije'

Uoči adventa, Dubrovačko-neretvanska županija već desetu godinu zaredom donira neretvanske mandarine Vukovarsko-srijemskoj županiji koje će preko vukovarskog Caritasa biti podijeljenje potrebitima.

'I ove smo godine donijeli deset tona mandarina kako bismo simbolično označili suradnju između naše dvije županije i poslali poruku prijateljstva i ljubavi. Kada smo pokrenuli tu akciju, željeli smo povezati naše dvije županije i s ponosom možemo reći da se ta suradnja između zelene i plave Hrvatske nastavlja u iznimno dobrom smjeru', rekla je zamjenica dubrovačko-neretvanskog župana Žaklina Marević.

U ime Vukovarsko-srijemske županije na donaciji se zahvalio župan Božo Galić koji je donaciju predao fra Slavku Miliću, voditelju Caritasa Vukovarskoga dekanata.

'Suradnja naše i Dubrovačko-neretvanske županije je vrlo dobra i konkretna i proizvodi naših poljoprivrednih proizvođača, od suhomesnatih proizvoda, preko prirodnih sokova i jaja iz slobodnoga uzgoja plasiraju se po dubrovačkim hotelima. Ovih dana razgovaramo o stalnoj vezi između osječke zračne luke i dubrovačke koja bi definitivno pomogla boljoj povezanosti i protočnosti ljudi i roba', kazao je župan Galić.