pozvani vjerovnici

Debeljakova tvrtka pred stečajem duguje 50.000 eura

23.04.2024 u 11:18

Bionic
Reading

Trgovački sud u Splitu pozvao je vjerovnike Izvora energije vjetroparkova, tvrtke vlasnika DIV-a i Brodosplita Tomislava Debeljaka, da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečaja zbog utvrđenih neizvršenih osnova za plaćanje od 50.019 eura

Sudskim oglasom pozvan je i Debeljak da kao zastupnik dužnika u idućih 15 dana preda popis imovine i obaveze tvrtke, a ne odazovu li se vjerovnici i zastupnici tvrtke u zakonski predviđenim rokovima, sud će smatrati da je dužnik nesposoban za plaćanje te će donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečaja.

Trgovački sud u Splitu još je lani u rujnu na prijedlog Financijske agencije (Fine) pokrenuo prethodni postupak radi utvrđenja uvjeta za otvaranje stečaja nad tom tvrtkom zbog utvrđenih neizvršenih osnova za plaćanje koje su tada iznosile 16.919 eura.

No, neposredno prije ročišta zakazanog za 19. listopada, sud je izvršio uvid u Očevidnik neizvršenih osnova za plaćanje te utvrdio da ''nepodmirene obveze iznose 0,00 kuna'' te je obustavio stečajni postupak.

Izvor energije vjetroparkova tvrtka je osnovana u lipnju 2013. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna i sjedištem u Splitu, osnivači su joj Brodograđevna industrija Split (Brodosplit) i DIV, a kao osoba ovlaštena za zastupanje istaknut je Tomislav Debeljak.

Pretežita djelatnost tvrtke u sudskom registru navedeno je Iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) ostalih strojeva, opreme i materijalnih dobara.

Kao predmet poslovanja tvrtke u registru je navedeno stotinjak djelatnosti – od gradnje trgovačkih, putničkih i teretnih brodova, upravljanja nekretninom i održavanja nekretnina, promidžbe (reklamiranje i propaganda), prostornog uređenja, javnog informiranja, turističkih usluga do djelatnosti koja je istaknuta u nazivu tvrtke – proizvodnje energije.