Festival nasilja i bahatosti

Deadpool

04.06.2013 u 15:15

Bionic
Reading

Bahati i narcisoidni Deadpool konačno je dobio i vlastitu video igru

Deadpool je nadolazeća video igra temeljena na istoimenom liku iz Marvel svemira. Igru razvija High Moon Studio koji je najpoznatiji po uspješnom Transformers serijalu.

Deadpool je poznat po rušenju 'četvrtog zida' tj. konstantom obraćanju publici. O tom duhu High Moon Studios je objavio izvješće za medije u kojem navodi da je Deadpool uzeo cijeli studio za taoce te ih prisilio da naprave igru o njemu.

Pisac Deadpool stripova Daniel Way surađivao je s High Moon Studios na pisanju priče, a glas mu posuđuje Nolan North – glas Nathana Drakea, Princa Perzije, Desmonda Milesa itd.

 

 

Priča Deadpoola počinje njegovim pristankom na misiju u kojoj mora ubiti medijskog mogula Chancea Whitea, čiji televizijski kanali proizvode 'kvalitetne' emisije kao što su 'Jump the Shark' u kojoj slavne osobe doslovno moraju preskočiti bazen napunjen vodom u kojem se nalazi veliki bijeli morski pas. Radnja također uključuje i Mr. Sinistera koji 'češlja' Genoshu, bivše utočište za mutante, da pronađe DNK koji bi iskoristio za svoju novu vojsku.

Kroz igru će se pojavljivati i ostali likovi iz Marvel svemira – Domino, Cable, Rogue, Red Hulk, Archlight, Blockbuster, Riptide i Psylocke, a prije nekoliko dana High Moon Studio potvrdio je i pojavljivanje Wolverina kojemu će glas posuditi John DiMaggio, najpoznatiji po ulozi Bendera u super-uspješnoj animiranoj seriji Futurama. Isti voice-actor odradio je i Marcusa Fenixa u Gears of War te Jake the Dog lika u Adventure Time seriji.

 

 

Deadpool će biti akcijska igra iz trećeg lica, a borba je fokusirana na iskorištavanje različitih comboa. Combo sistem baziran je na dvije tipke – za laki i teški napad. Kako će Deadpool napredovati bit će mu dostupan sve veći broj poteza. Borba je kombinacija bliske borbe i pucanja s velikim naglaskom na mačeve, pištolje i ogromne čekiće.

Deadpool će često 'rušiti četvrti zid' i početi se obraćati igraču na temelju igračeve vještine i napretka u igri. Na primjer, u glavnom izborniku Deadpool će kucati na televizijski ekran i upućivati pitanja igraču tipa 'Hej, imali djevojaka tamo?'. Deadpool će često savjetovati igraču koje tipke da pritisne, a kad igrač to i učini, protagonist predlaže sljedeće poteze. Kao i u stripovima, Deadpool će ponekad pretjerivati u aktovima nasilja, a često će i uzvikivati parole kao što su 'No guts, no glory' te 'That's gonna leave a mark' prilikom ubijanja svojih neprijatelja.

 

 

Gameplay borbe najviše se oslanja na korištenje oružja koja su u stvari zaštitni znak lika Deadpoola, a to su pištolj i mačevi. Deadpool će, naravno, moći koristiti i oružja koja nisu nužno svojstvena njemu kao što su ogromni čekići, laseri i brojne druge alternative. Borbe su prilično živopisne tako da ćete svjedočiti čestom odstranjivanju udova i dekapitaciji. Deadpool posjeduje i superiorne regeneracijske sposobnosti. Prilikom primanja batina, Deadpool će se polako raspadati, a igrači će moći birati žele li ponovo pričvrstiti otpali ud ili će pričekati da izraste novi. Teleportacija na kratke udaljenosti također se nalazi u Deadpoolovom arsenalu napada, a mogući su i stealth napadi.






Igru će izdati Activision, a njezin izlazak očekuje se 25. lipnja na PC-u, Xboxu360 i PlayStationu 3.