ZVIJEZDA FOKUSA

Dario Zurovec: Svi su me zvali. Rekao sam im da sjaše!

18.04.2024 u 13:17

Bionic
Reading

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec apsolutna je zvijezda glasanja za stranku Fokus, na čijoj je listi osvojio 6000 preferencijalnih glasova. Budući da će gradonačelničku funkciju zamijeniti onom saborskog zastupnika, logičan je i interes medija za to koga će podržati

Zurovec je, često se to spominje, političku karijeru započeo u mladeži lokalnog HDZ-a, no danas za 24sata kaže da je bliži SDP-u nego HDZ-u, iako će se oko svega još konzultirati sa svojim biračima i strankom.

Fokus je osvojio jedan mandat, a Zurovec kaže da je na razini stranke odlučeno da će u Sabor ići onaj s najviše preferencijalnih glasova. Zurovec ih je osvojio 6000, gotovo dvostruko više od Davora Nađija, predsjednika Fokusa.

Što se tiče pregovora s drugim strankama, kaže ga su ga zvali iz oba tabora.

  • +20
Atmosfera u stožeru Fokusa Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski

'Rekao sam im da sjaše, moram se prvo dogovoriti s ljudima iz stranke i ljudima koji su mi dali najveću podršku. Mislio sam izvesti mini referendum te pitati svoje birače u kojem smjeru žele da idem. Mene je zaokružilo šest tisuća birača, na Facebooku imam 9000 pratitelja. Mislio sam čak napraviti anketu preko Fejsa i pitati ljude u kojem bih smjeru trebao ići', kaže Zurovec za 24 sata i dodaje:

'Imam svoje stavove, no zanima me mišljenje svojih birača. SDP mi je trenutno bliži. S njima imam solidnu suradnju, nikad nije bilo zle krvi i više sam u komunikaciji s Milanovićem nego s Plenkovićem, a znam ih obojicu. Kod HDZ-a ima politika koje ne mogu podržati. Zato ću pitati i svoje birače da se izraze u kojem smjeru bih trebao ići', kaže Zurovec te će anketu objaviti narednih dana, nakon što neko vrijeme provede s obitelji.