DOTAKNUO SE I ALI BABE I 40 RAZBOJNIKA

Đapić otvara priču o uništavanju osječkoga gospodarstva

19.03.2013 u 14:57

Bionic
Reading

Nezavisni kandidat za osječkoga gradonačelnika Anto Đapić izjavio je danas u Osijeku kako je pohvalno što su četvorica hrvatskih ministara na jučerašnjem skupu 'ProInvest' predstavila planirane investicije, ali ništa konkretno nisu donijeli, što se vidjelo na primjeru prosvjeda djelatnika tekstilne tvrtke MK Slavonije, koji su ih dočekali pred zgradom gdje se održavao skup.

Na konferenciji za novinare Đapić je ocijenio kako su današnji nadzorni odbor i uprava poduzeća rezultat odluka vlade, ali vlada je onda odgovorna i za rješavanje stanja u tvrtki koja je, kao i cjelokupno osječko gospodarstvo, tijekom procesa privatizacije bila izložena pljački i uništavanju.

Đapić drži kako je MK Slavonija jedna od najmračnijih priča iz doba privatizacije jer je 90-ih godina tijekom prodaje te tvrtke Slavonskoj banci iz njezina skladišta nestalo 3739 kožnih jakni, za što nitko nije odgovarao, te 150 stanova koji su bili u njezinu vlasništvu.

'Ako je igdje bilo ratnog profiterstva u procesu privatizacije, onda ga je bilo u Osijeku. Očekujemo da službene institucije ne svedu ratno profiterstvo samo na jednu nepravomoćnu presudu Ivi Sanaderu, nego da ozbiljno rješavaju takve slučajeve kako ne bi ispalo da je promjena Ustava, po kojoj ratno profiterstvo ne zastarijeva, napravljena samo za političke svrhe', istaknuo je Đapić.

Rekao je kako HDSSB-ov gradonačelnik Krešimir Bubalo nikada nije postavio pitanje te privatizacije ni još nekih takvih slučajeva u Osijeku, a lokalni izbori prilika su da se 'otvori priča' o uništavanju osječkoga gospodarstva, gdje je tipičan primjer uništavanje i MK Slavonije.

Najavio je kako je to samo početak borbe za otkrivanje istine o privatizaciji u Osijeku i ispravljanja tih nepravdi.

'Svi znamo tko je i kako odlučivao o privatizacijskom procesu u Slavoniji i Baranji 90-ih godina. Za stanje gospodarstva u Osijeku odgovorni su Ali Baba i 40 razbojnika, vi razmišljajte tko bi to mogao biti, a još je važnije da o tome razmisli Državno odvjetništvo", poručio je Đapić.