izborni neuspjeh

Đanić: Ostavke bi trebali podnijeti predsjednik HNS-a Predrag Štromar i potpredsjednik Stjepan Čuraj

16.09.2020 u 14:31

Bionic
Reading

Nakon izbornog neuspjeha Hrvatske narodne stranke, vodstvo HNS-a trebalo je dati ostavke odmah nakon izbora, izjavio je u srijedu u Osijeku član Predsjedništva županijske organizacije HNS-a i potpredsjednik Županijske skupštine Goran Đanić

Đanić, koji je i načelnik općine Podgorač, rekao je na konferenciji za novinare da su ostavke trebali podnijeti predsjednik stranke Predrag Štromar, potpredsjednik Stjepan Čuraj i predsjednik Županijske organizacije HNS-a Osječko-baranjske županije Danijel Ilić.

„Ponukan događanjima u HNS-u nakon parlamentarnih izbora na kojima je HNS doživio fijasko i osvojio jedan saborski mandat, moram reći kako su sve ozbiljne stranke nakon izbora napravile analize i sastanke sa članstvom, a HNS nije“, dodao je.

Đanić je izrazio nezadovoljstvo što nije sazvano Predsjedništvo županijske organizacije HNS-a i što ih nitko ne informira što se događa u stranci.

„Čitamo iz medija što se događa, Predsjedništvo stranke samostalno odlučuje o svemu pa i o prijedlogu kandidata za državne tajnike u Vladi RH. Vladi Andreja Plenkovića treba dati potporu, ali moramo znati na koji način se iz redova stranke predlažu kandidati. Spominju se neka imena koja su na izborima dobila sto glasova, a imamo mladih i obrazovanih koji mogu biti državni tajnici", naglasio je.

Ustvrdio je da su nakon izbora ostavke trebali podnijeti Štromar, Čuraj i Ilić, koji mu nije dopustio da za ovu tiskovnu konferenciju koristi službenu prostoriju HNS-a u Osijeku. Ali, nakon moje najave ove konferencije, Danijel ivić za četvrtak je sazvao sjednicu županijskog Predsjedništva stranke, rekao je Đanić.

Smatra da je do sada trebao biti sazvan sabor HNS-a i izabrano novo rukovodstvo stranke, jer „ne vidi drugog načina da stranka opstane“.