poručuje analitičar:

Rimac o Milanovićevoj ostavci: 'To je patka Olega Butkovića i fake news!'

11.04.2024 u 12:06

Bionic
Reading

Nakon objave ministra prometa i HDZ-ovog kandidata na izborima Olega Butkovića da bi Zoran Milanović navodno u petak trebao podnijeti ostavku, upitali smo političkog analitičara Ivana Rimca koliko je to realna opcija

'Što ja to čujem? Sutra daješ ostavku!!! Panika, ha? Kampanja ti je u rasulu, krčmar (kako me posprdno zoveš) razotkrio te kao lažova i sada tražiš šok terapiju da probaš napraviti preokret', objavio je jutros na Facebooku Oleg Butković i time potaknuo novi val spekulacija da će Zoran Milanović sutra podnijeti ostavku, ali i što bi to moglo značiti za izbore te vlast u RH.

'To je patka Olega Butkovića i njega trebati pitati odakle mu tako nešto. Mislim da je to više na tragu one - 'što se babi tilo, to se babi snilo'. Sad kad više nema argumenata kako bi parirao Milanoviću u njihovom verbalnom dvoboju, onda ide s fake newsom. Kako bi spriječio da govori o njemu, onda plasira ovakve izjave koje bi sada Milanović trebao opovrgavati ili slično', kaže za tportal politički analitičar Ivan Rimac.

Iako je Milanović više puta poručio da neće dati ostavku te tako vlast i funkciju predsjednika RH predati u ruke HDZ-a, spekulacije o nekom preokretu u posljednji tren nikada nisu prestale, posebice jer je i sam više puta rekao 'da ima pakleni plan'.

  • +13
Zoran Milanović u Varaždinu Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak

Nagađanja su ponovno otvorena i zbog rejtinga koji Rijeke pravde imaju prema posljednjim anketama, a koje pokazuju da i ne stoje možda toliko dobro koliko su se nadali.

'U tom bi slučaju tek on ostao na funkciji i to iz dva razloga – da spriječi postizborno koaliranje HDZ-a s nekim drugim akterima i da ne napusti funkciju na kojoj jest ako ne postane premijer. On je jasno najavio da neće napustiti funkciju da ne bi HDZ preuzeo vlast na svim razinama. Ako se nešto očekivalo, to je eventualno da će zloupotrijebiti europske izbore da se uključi u kampanju.

O tome se moglo spekulirati. Iako mislim da mu od uključivanja u posljednjem tjednu kroz europske izbore nema koristi. Dovoljno je bio u medijskom prostoru da ostane u kampanji. Na kraju krajeva, i sam HDZ ga je dovoljno puta prozvao da nešto kaže, tako da je imao prilika koliko god je htio', zaključuje Rimac.