HEBRANG POZIVA BIRAČE

'Dajte nogu u tur bogatim političarima'

09.12.2009 u 22:28

Bionic
Reading

HDZ-ov predsjednički kandidat Andrija Hebrang na predizbornom skupu u Velikoj Gorici pozvao je građane da kandidatima koji su se obogatili u politici na izborima 'daju nogom u tur'

'Čestitam vam Međunarodni dan borbe protiv korupcije, a vi ćete na izborima 27. prosinca čestitati onim kandidatima koji su se obogatili u politici. Dajte im nogom u tur', rekao je Hebrang pred oko dvije tisuće okupljenih u HDZ-ovu šatoru u velikogoričkom tržnom centru.

Poručio je da takvi kandidati ne mogu voditi Hrvatsku, da 'nisu moralne vertikale, nego moralne horizontale, koje ne zaslužuju ni hrvatski građani ni Europa'.

Hebrangu smeta to što njegovi protukandidati nisu objavili porijeklo imovine.

'Tužan sam i žalostan što Hrvatska nije usvojila europske civilizacijske i pravne norme po kojima bi svi kandidati za predsjednika morali pokazati podrijetlo svoje imovine. Da su prihvatili moj prijedlog, broj kandidata bio bi znatno manji, a ovako ćete ga vi morati smanjiti na izborima', poručio je Hebrang Velikogoričanima.

Okupljenima se obratio i potpredsjednik HDZ-a i vlade Ivan Šuker

'Hebrang je čovjek kojeg krase ljudske i moralne kvalitete, koje je pokazao u 20 godina profesionalnog i političkog života. Kad je trebalo, stao je u obranu domovine, spašavajući ljudske živote, a sada nudi svoj program, kojim će Hrvatska ponosno ući u zajednicu europskih naroda', rekao je Šuker.

Prije Velike Gorice Hebrang je obišao i Zaprešić i tamo održao manji izborni skup.