SRPSKA DIPLOMACIJA

Dačić konačno otkrio što mu je kazao Trump kada ga je zaskočio u UN-u

19.09.2017 u 12:50

Bionic
Reading

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić otkrio je o čemu je u ponedjeljak kratko razgovarao s američkim predsjednikom na sastanku u sjedištu Ujedinjenih naroda, posvećenog reformi tog tijela, nakon što je objavljena snimka potaknula nagađanja tabloida

Prije početka sastanka Dačić je iskoristio priliku da porazgovara s Donaldom Trumpom, ali i da mu pokaže nekakve papire. Mnogi su se u Srbiji zapitali što je to Dačić pokazao Trumpu. Kako se vidi na snimci, Trumpa je ono što je Dačić pokazivao zainteresiralo, ali nije poznato o čemu se točno radi pa su krenula nagađanja.

Dačić uhvatio Trumpa na prepad Autor: msp.rs

Dačić je danas izjavio da su razni skupovi prilika za neformalne susrete i razgovore, kakav je bio njegov s Trumpom.

'Američkom predsjedniku Trumpu, s kojim sam se susreo prije četiri godine, donio sam fotokopije naslovnih stranica svih naših novina kad je izabran', izjavio je Dačić Tanjugu. Podsjetio je i na poziv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Trumpu da posjeti Srbiju.

'Srbi su najviše navijali za njega', rekao je Dačić i dodao da ga Srbija čeka kao prvog američkog predsjednika poslije Geralda R. Forda. Trump je, kako navodi Dačić, pozitivno reagirao, bilo mu je drago te je naveo osobu za kontakt i pitao igra li Ana Ivanović i dalje tenis, kazao je Dačić, prenosi B92.