ORGANIZATORI ZG PRIDEA

'Crkva je huškačka organizacija koja ne ispunjava Kristovu misiju'

14.06.2011 u 16:23

Bionic
Reading

Organizatori subotnjeg Zagreb Pridea oštro su osudili izjave pojedinih katoličkih svećenika o subotnjem nasilju u Splitu, a prozvali su premijerku Jadranku Kosor

'Crkva se nažalost predstavlja kao huškačka organizacija koja ne ispunjava Kristovu misiju', rekao je Marko Jurčić komentirajući izjave Adalberta Rebića te fra Joze Ćirka. Unatoč tome kaže da ne razmišlja o tužbi protiv njih.

Organizatori Zagreb Pride konferenciju za novinare organizirali su nakon susreta s predsjednikom Ivom Josipovićem na Pantovčaku. On je nedvosmisleno osudio nasilje u Splitu, za razliku od Vlade na čelu s premijerkom Kosor i ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom

'Vlada i ministar su izdali demokratske vrijednosti, ne osudivši govor mržnje, nego samo nasilje. Zbog te izjave pola Bruxellessa čupa kosu', smatra Jurčić.

Organizatori u subotu ne očekuju ponavljanje splitskog scenarija, te su najavili najveću povorku do sada, vjerujući da će Zagreb pokazati pravu sliku Hrvatske.

Jurčić je izrazio nadu da će svi privedeni u Splitu biti kazneno, a ne prekršajno gonjeni.

Deseti jubilarni Zagreb Pride počinje u subotu u 14 sati na Trgu žrtava fašizma. Povorka će krenuti Ulicom Franje Račkog, Trgom hrvatskih velikana, Jurišićevom, preko Trga bana Jelačića, Ilicom, Gundulićevom te Varšavskom, sa završetkom na Cvjetnom trgu.