ZAKOPAVA SE SVE DUBLJE

Corbyn se upleo u svoje laži, pa priznao istinu

24.08.2016 u 10:51

Bionic
Reading

Čelnik britanske Laburističke stranke Jeremy Corbyn uhvaćen je u laži kada je snimio videouradak u kojem sjedi na podu vlaka hineći kako je na taj potez primoran zbog nesnosnih gužvi u vlakovima. Sada se od svega pokušava obraniti tvrdnjom da nije našao slobodno mjesto jer su sva sjedala bila rezervirana, iako je na osnovi snimke jasno da ih je bilo. Iz tvrtke Virgin Trains stigao je demanti u kojem se navodi kako su Corbynu i njegovoj supruzi ponuđena slobodna mjesta, no on ih je odbio jer su sjedala bila odvojena

Kasnije je čelnik laburista potvrdio kako mu je kondukter ponudio slobodna mjesta, a iz uprave željezničke tvrtke nadodali su da je kondukter, štoviše, poznatom političaru našao slobodna mjesta u prvom razredu, za što nije morao nadoplatiti. Corbyn je odbio tu velikodušnu ponudu. Zbog njegovog izvolijevanja prebacivanje u prvi razred ponuđeno je drugom paru, pa se za Corbyna i suprugu otvorilo mjesto za sjedenje koje je tražio.

Podsjetimo, Corbyn je uz pomoć unajmljenih filmaša snimio filmić u kojem sjedi na podu pretrpanog vlaka na liniji London-Newcastle i pojašnjava kako je Britaniji potrebno više vlakova da se putnici ubuduće ne bi našli u njegovoj poziciji.


Prema pisanju britanskog dnevnika Guardiana, tvrtka Virgin Trains osporila je autentičnost snimke jer je sigurnosna kamera u vlaku uhvatila Corbyna kako sa suprugom Laurom Alvarez i skupinom filmaša prolazi pored praznih mjesta za sjedenje u vagonu. Nadzorne kamere, također, snimile su političara kako odlazi na kraj vagona, sjeda na pod i fingira nesnosnu gužvu.

Corbyn je u vlastitom propagandnom uratku kazao kako se nalazi u identičnoj situaciji kao i niz Britanaca koji vlakovima odlaze na posao.

'Današnji vlakovi su u potpunosti pretrpani. Zaposlenici su apsolutno briljantni i trude se pomoći svima', izjavio je Corbyn u videu.