OBAVJEŠTAJNI MATERIJAL

Clinton i CIA objavljuju povjerljive dokumente o ratu u Jugoslaviji

20.09.2013 u 09:04

Bionic
Reading

Kako pišu američki mediji, bit će objavljeno 300 novih obavještajnih dokumenata o BiH do kojih je CIA došla tijekom razdoblja 1992. - 1995. Clinton će ih predočiti javnosti 1. listopada u sjedištu svoje fondacije u New Yorku, prenosi sarajevski portal Klix.ba. Kako navodi Arkansas News, bit će govora o ulozi Clintona i njegove administracije o zaustavljanju krvoprolića u zemljama bivše Jugoslavije, s posebnim osvrtom na BiH

Ovo će biti prvi put da bivši američki predsjednik sudjeluje u objavljivanju CIA-inih dokumenata, koji su donedavno bili povjerljivi i do kojih su mogle doći samo određene osobe, piše Klix.ba

Osim Clintona, na događaju će sudjelovati bivša državna tajnica SAD-a Madeleine Albright, Wesley Clark, bivši zapovjednik NATO-a za Europu, Sandy Berger, bivši Clintonov savjetnik za nacionalnu sigurnost, Leon Fuerth, bivši Goreov savjetnik za nacionalnu sigurnost i bivši izvršni direktor CIA-e za obavještajne podatke John Gannon.

Oni će sudjelovati na simpoziju 'Bosna, obavještajni podaci i Clintonovo predsjedavanje', na kojem će se razgovarati o ratu na Balkanu i ulozi obavještajnih službi u informiranju visokorangiranih političara.

Kako navodi Arkansas News, bit će govora o ulozi Clintona i njegove administracije o zaustavljanju krvoprolića u zemljama bivše Jugoslavije, s posebnim osvrtom na BiH.