Matej Frane Maslić

Poznati član Domovinskog pokreta švercao migrante, brzo je priznao krivicu

28.02.2024 u 14:29

Bionic
Reading

Domovinski pokret je nedavno krizirao hrvatske medije i čelnike HDZ-a nakon prometne nesreće u kojoj je vozač kombija s migrantima uzrokovao smrt dvoje ljudi u drugom vozilu

Sada je u javnost procurila informacija kako je migrante prije dvije godine prevozio i jedan njihov član.

Član Domovinskog pokreta iz Splita, Matej Frane Maslić, poznat po oštrim sukobima na društvenim mrežama sa zamjenikom splitskog gradonačelnika Bojanom Ivoševićem, zatečen je u ožujku 2022. godine u kombiju marke Citroen s riječkim registracijskim oznakama kako prevozi petoricu migranata turskog podrijetla koji su ilegalno ušli u Hrvatsku, piše Dalmatinski portal.

'Maslić je u posao ušao s dvojicom mlađih punoljetnika koji su s trećim optuženikom, također mlađim punoljetnikom, prethodno uspješno odradili dvije ture s osmoricom turskih državljana. Optužnica Državnog odvjetništva tereti ih da su iz koristoljublja omogućili drugim osobama nedozvoljeno se kretati u Republici Hrvatskoj', piše Dalmatinski

U činjeničnom opisu navodi se da su u nakani pribavljanja protupravne imovinske koristi, zajednički i dogovorno, za iznos od minimalno 500 eura, trebali ilegalno prevesti strane državljane do Zadra. Najzahtjevniji dio posla na sebe je preuzeo Maslić. U Studencima kraj Imotskog ukrcao je u kombi Atilu Yavuza, Fatiha Arasa, Nevzata Silija te Yucela i Yakupa Sahina. Krenuli su put obale, ali nisu daleko stigli jer ih je u Šestanovcu zaustavila policija. Maslić i još jedan optuženik sve su priznali, druga dvojica su se branili šutnjom. 

Maslić je inače bio prilično eksponiran prilikom posjeta Ivana Pernara splitskim školarcima. Stavio mu je na raspolaganje svoj BMW i fotografirao se s Pernarom i kolegom iz DP-a Martinom Mladenom Paukom, koji se svojedobno založio za postavljanje visoke ograde s bodljikavom žicom i mitraljeskim gnijezdima na državnoj granici, piše Dalmatinski portal.