SUPER USPJEŠAN IZLAZAK NA BURZU

Cijena dionice Twittera u nekoliko sati skočila gotovo 100 posto!

07.11.2013 u 19:48

Bionic
Reading

Na njujorškoj je burzi u četvrtak počelo trgovanje dionicama Twittera, kompanije u čijem je vlasništvu istoimena društvena mreža. Znak za početak trgovanja dao je, uz nekolicinu predstavnika Twittera, britanski glumac Patrick Stewart, poznat po ulozi kapetana Picarda u seriji 'Zvjezdane staze', piše Dnevnik.hr

Početna je cijena dionice iznosila 26 američkih dolara, no čim je trgovanje krenulo, vrijednost je skočila za oko 70 posto na 45,10 dolara, da bi kasnije premašila i 50 dolara, piše CNBC.

Ponuđeno je 70 milijuna dionica, a kompanija očekuje da će ovim putem prikupiti 1,82 milijarde dolara, piše Dnevnik.hr.

Procijenjena tržišna vrijednost kompanije prije početka trgovanja bila je 18,3 milijardi dolara, a Reuters izvještava da je porastom cijene dionice vrijednost skočila na više od 25 milijardi.

Ovo je najiščekivanija inicijalna javna ponuda (IPO) u New Yorku još od prošle godine, kada je na burzu izašao Facebook. Za razliku od tadašnjeg dvostrukog fijaska - cijena je prvog dana trgovanja bila u padu, a burza zbog prevelike navale na servere neko vrijeme nije bila u stanju procesuirati naloge brokera - Twitter je, barem zasad, ispunio očekivanja.