nakon ankete

Musk objavio da se ponovno aktivira X račun teoretičara zavjere Alexa Jonesa

10.12.2023 u 13:25

Bionic
Reading

Platforma društvenih medija X ponovno će aktivirati račun američkog teoretičara zavjere Alexa Jonesa nakon što je anketa provedena među korisnicima stranice podržala njegov povratak, rekao je u nedjelju vlasnik X-a Elon Musk

"Ljudi su izrazili svoje mišljenje i tako će biti", objavio je Musk, reagiravši na rezultate provedene u subotu o tomu treba li ponovno aktivirati Jonesov račun.

Do zatvaranja ankete izjasnilo se gotovo dva milijuna ljudi, a oko 70 posto ih je glasalo za Jonesov povratak.

Reuters nije uspio iz neovisnih izvora potvrditi je li račun ponovno aktiviran u nedjelju ujutro.

Otkako je Musk preuzeo platformu ponovno su aktivirani neki prethodno suspendirani računi, među kojima i onaj bivšega američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Platforma ranije poznata kao Twitter trajno je zabranila Jonesu pristup platformi, kao i njegovu internetsku stranicu Infowars 2018., pojasnivši da krši zadana pravila ponašanja.

Zabrana je uslijedila nekoliko tjedana nakon što su Apple, Alphabetov YouTube i Facebook uklonili Jonesove podcaste i kanale, pozivajući se na standarde zajednice.

Prošle je godine ovome američkom teoretičaru zavjere određeno da rodbini šestogodišnjaka ubijenog 2012. u masakru u osnovnoj školi 'Sandy Hook' mora platiti gotovo 1,5 milijarda dolara odštete jer je lažno tvrdio da su glumci inscenirali pucnjavu u sklopu vladine zavjere.