RAZOTKRIVENI I PRIJE OBJAVE REGISTRA

Četvorka krivotvorila braniteljske statuse za 42 osobe

14.01.2013 u 12:00

Bionic
Reading

Kriminalističko istraživanje nad pet osoba s područja općine Plitvička jezera, koje je započelo prije objave Registra branitelja, otkrilo je krivotvorene isprave koje su pribavile lažne statuse branitelja za još 42 osobe, izvijestila je ličko-senjska policija

U priopćenju stoji da su muškarci u dobi od 51, 50, 54, 61 te 36 godina kazneno djelo krivotvorenja isprava počinili tako da su prva četvorica izradila krivotvorenu ispravu, točnije, popis pripadnika dragovoljačkih oružanih skupina bivše Općine Titova Korenica.

Tu ispravu ovjerili su kod javnog bilježnika i jamčili da su podaci u dokumentu istiniti. Na osnovu tih isprava Ministarstvo obrane evidentiralo je podatke, a Ministarstvo branitelja priznalo braniteljske statuse.


Istraživanjem je utvrđeno da su za 42 osobe naveli neistinite podatke koji se odnose na vrijeme provedeno u obrani Republike Hrvatske.

Među njima je i 36-godišnjak koji je zahvaljujući tim pravima ostvario pravo stambenog zbrinjavanja, darovanja obiteljske kuće u Korenici, iako je već jednom bio stambeno zbrinut obnovom obiteljske kuće, kao član obitelji, stoji u priopćenju.

Protiv njih dostavljena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.