stanje u prometu

Cesta Maslenica - Zaton Obrovački otvorena samo za osobna vozila zbog jakog vjetra

  • Autor: Bi. S. / Hina
  • Zadnja izmjena 15.04.2019 07:50
  • Objavljeno 15.04.2019 u 07:51
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletić

Državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) otvorena je samo za osobna vozila, zbog jakog vjetra, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Na autocesti A7 Draga-Šmrika, lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica i Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na dionicama Jadranske magisatrale (DC8) Novi Vinodolski-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostrom (I. i II. skupina).

Jak vjetar usporava vožnju i na autocesti A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići (ograničenje brzine je 40 km/h), te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobića.

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Slavoniji i na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Slavonski Brod i Velika Kopanica.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski. Magla smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru ima je i na dionici autoceste A6 između čvorova Delnice i Vrbovsko. Mogući su odroni.  Na  A3 Bregana-Lipovac pred graničnim prijelazom Bregana kolona  teretnih vozila na izlasku je oko 1 km.

Zatvoreni su granični prijelazi: GP Goričan (do 30. lipnja). Promet se preusmjerava na GP Goričan II; GP Gornji Brgat (osim za vozila gradilišta i stanara), do 17. travnja. Moguće je koristiti granične prijelaze: MCGP Karasovići i MCGP Čepikuće; GP Vitaljina; GP Dvor je otvoren samo za pješake. Na GP Gunja-Brčko zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

 U pomorskom prometu nema poteškoća.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!