NESVAKIDAŠNJA potpora

Čelnik Mossada i mozak lova na Eichmanna dao podršku ultradesničarskom AfD-u

05.02.2018 u 21:02

Bionic
Reading

Bivši agent i jedan od čelnih ljudi izraelske obavještajne službe Mossad Rafi Eitan (91), koji je osmislio, organizirao i izveo akciju uhićenja Adolfa Eichmanna, ovih dana izrazio je podršku ultradesničarskoj stranci Alternativa za Njemačku (AfD)

Eitan je naime na svojoj stranici na Facebooku objavio snimku u kojoj izražava svoju podršku Alternativi za Njemačku, kazavši kako Izrael cijeni stav te stranke prema judaizmu te zaključivši kako se nada da će ta, u Njemačkoj kritizirana stranka, 'postati i alternativa za Europu'.

Kako navode dobri poznavatelji Eitanova lika i djela, njegova podrška AfD-u temelji se na čvrstom stavu prema muslimanima.

Izraelski veleposlanik u Njemačkoj Jeremy Issacharoff okarakterizirao je Eitanove izjave kao 'tužne i sramotne'.

Eitan je široj javnosti poznat kao čelnik izraelske centrističke stranke Gil te kao bivši ministar za umirovljenike, a proslavio se kao agent Mossada koji je osmislio, organizirao i izveo akciju uhićenja odbjeglog nacističkog časnika Adolfa Eichmanna koji se skrivao u Argentini, a osmislio je plan deportacije i istrebljenja europskih Židova.

  • +6
Prosvjedi protiv AFD-a u Berlinu i Frankfurtu Izvor: Profimedia / Autor: Anadolu / Avalon.red

Bivši agent Mossada je nakon umirovljenja radio kao savjetnik za borbu protiv terorizma u vladi bivšeg izraelskog premijera Menachema Begina, kao stručni savjetnik u izraelskoj vojnoj tajnoj službi Aman te u Shin Betu, čija je primarna zadaća unutarnja sigurnost.

Pored toga, Eitan je bio savjetnik nekadašnje britanske premijerke Margaret Thatcher za sigurnosna pitanja, osobito kad je riječ o borbi protiv IRA-inih terorista u Sjevernoj Irskoj.