varaždin

Čehok najvljuje prosvjede ako se ne osigura prijelaz pruge na kojem je poginuo 62-godišnjak

04.12.2019 u 13:55

Bionic
Reading

Nakon teške prometne nesreće koja se u utorak dogodila u Varaždinu i u kojoj je u naletu putničkog vlaka na automobil smrtno stradao 62-godišnji muškarac, dopisom medijima reagirao je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, koji je najavio prosvjede građana ukoliko se cestovni prijelaz ne osigura

Nesreća se dogodila na prijelazu ceste preko željezničke pruge bez uređaja za zatvaranje prometa i uređaja za davanje znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka, već je prijelaz označen samo prometnim znakovima.

Varaždinski gradonačelnik u dopisu je izrazio sućut obitelji poginulog i dodao da je 'žalostan, a ujedno i ogorčen jer se ta tragedija nije smjela ni dogoditi'.

'Grad Varaždin je stalno upozoravao i pritiskao HŽ Infrastrukturu, konstantno tražio i zahtijevao te požurivao Hrvatske željeznice da se ugrade svjetlosno-zvučni signali i polubranici kod željezničko-cestovnog prijelaza u Cehovskoj ulici', napisao je Čehok.

Dodao je da je grad bio obaviješten da su oprema i radovi konačno ugovoreni te da će radovi početi u listopadu.

Čehok je istaknuo da Varaždin ne može sam raditi osiguranje cestovnih prijelaza, već da su za taj posao nadležne Hrvatske željeznice.

'Mi nemamo pravo o svom trošku postaviti potrebnu opremu. I zato stalno tražimo od njih da to urede, obećano je da će krenuti u listopadu – ali nisu. Činimo sve što je u našoj moći', naglasio je varaždinski gradonačelnik. Podsjetio je da su zahtjeve HŽ-u ponovo slali nakon nesreće koja se na istom mjestu dogodila ljetos.

'Ako se ni sada nakon ove tragedije ponovo ništa ne dogodi, pozvat ćemo građane da prosvjedima na kojima ću i sam sudjelovati upozore nadležne u Hrvatskim željeznicama da moraju osigurati taj prijelaz', zaključio je varaždinski gradonačelnik.