ŠPANJOLCI U STRAHU?

Casillas: Obrana naslova bit će izuzetno teška

25.05.2012 u 15:13

Bionic
Reading

Iako su aktualni i svjestki i europski prvaci, iako su i Real i Barcelona igrali polufinale Lige prvaka, iako u redoima 'furije' igraju najbolji svjetski igrači, Iker Casillas upozorava: teško ćemo obraniti naslov. Možda i najveći razlog tom strahu je umor igrača, jer dobrom dijelu igrača 'furije' sezona zavrašava tek danas

Kapetan španjolske nogometne reprezentacije Iker Casillas vjeruje kako će obrana naslova europskog prvaka u Ukrajini i Poljskoj biti teža nego li prvotno osvajanje istoga prije četiri godine.

'Ostale zemlje već znaju kako igramo i ne trebaju nas posebno proučavati. Igraju protiv prvaka i bit će u vrhunskoj formi i vrhunskim izdanjima kako bi nametnuli svoj stil igre', rekao je Casillas za As.

'Međutim, naša reprezentacija ima i više nego dovoljno za pobjedu u svojoj igri. Imamo potrebno iskustvo osvajanja Eura i Svjetskog prvenstva i moramo to iskoristiti, iako će biti vrlo teško obraniti naslov prvaka Europe'.

Komentirao je vratar Real Madrida i veliki hedikep 'furije' uoči SP-a, izostanak Carlesa Puyola i Davida Ville, najboljeg španjolskog strijelca na posljednja tri velika turnira.

'Ozljede 'Puyia' (Puyol) i 'El Guajea' (Villa) bile su težak udarac, ali ova momčad ima igrače koji su sposobni igrati na tim pozicijama i zamijeniti ih. Ipak, osjećaj je da su nam ozlijeđena dva vrlo važna igrača'.

Ogled Hrvatske i Španjolske na rasporedu je u posljednjem, 3. kolu skupine C 18. lipnja u Gdanjsku.