'NIJE MOJA, SINOVA JE'

Carina zaplijenila Mamićevu jahtu

Zdravko Mamić tender Maluciva

Zdravko Mamić tender Maluciva

Izvor: Pixsell / Autor: Nino Strmotic/Vecernji list

Carinska uprava zaplijenila je, tj. stavila pod nadzor jahtu Marija Mamića, sina izvršnog dopredsjednika Dinama, Zdravka Mamića. Potvrdio je to Večernjem listu Mladen Barišić, šef Carinske uprave

'Riječki carinici su tijekom redovne kontrole uočili nepravilnosti, no postupak je još u tijeku jer tek trebamo saslušati Mamićevog sina. Nećemo dozvoliti nepravilnosti, ali nećemo ni nikome unaprijed suditi', rekao je Barišić.

Zdravko Mamić je samo kratko rekao da je sin vlasnik jahte te da on nema potrebu komentirati to.

Naime, problem je u tome što je Mario Mamić registrirao jahtu Malucivu na svoju tvrtku za iznajmljivanje, odnosno u gospodarske svrhe, ali je bila korištena isključivo u privatne svrhe.

Mario Mamić nije platio carinu za tu jahtu, koja se mora platiti ako se ona koristi u privatne svrhe, ali ni poseban porez.

Njegova je jahta zapečaćena i na vezu u Ičićima u ACI-jevoj marini, a djelatnici marine paze da ne netko ne isplovi s njom.

Ogluše li se Mamićevi na rješenje inspekcije, država će u ovršnom sudskom postupku nastojati naplatiti svoje potraživanje – oglasit će prodaju jahte na javnoj dražbi.

Inače, Zdravko Mamić promijenio je već nekoliko jahti, a jednom je bio izjavio: 'Veće jahte uzimao sam da bih ugostio prijatelje. Ja brod koristim da bih ugostio bezbroj prijatelja. Kod mene se na brodu zna naći po 20-30 ljudi. Skupimo se u luci ili marini i odemo zajedno na kupanje i ručak.'

Vrijednost zaplijenjene Malucive procjenjuje se na oko pola milijuna eura, no kupljena je za puno više. Carina je procijenila jahtu puno skupljom od 700 tisuća eura, a navodno je prava cijena oko milijun i pol eura!

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi