obuzdavanje situacije

Capak iz samoizolacije: Očekivali smo žarišta, ali ne tako žestoko

27.06.2020 u 19:31

Bionic
Reading

'Život mora ići dalje, pa smo postepeno popuštali mjere, znali smo da ćemo imati poneki slučaj, ali iznenadila nas je žestina i broj novooboljelih', rekao je šef Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak gostujući u Dnevniku HRT-a putem Skypea jer je u samoizolaciji

'Prije 10-ak dana imali smo importirane slučajeve ljudi koji su došli pozitivni, družili su se s obitelji, s kolegama, u ugostiteljskim objektima i krenulo je širenje virusa. U početku je bio manji broj, a sada imamo dva velika žarišta. Očekivali smo žarišta, ali ne tako žestoko', komentirao je nagli skok broja oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak u Dnevniku HRT-a za koji se javio putem Skypea jer je u samoizolaciji.

Kaže da i epidemiolozi 'žestoko odgovaraju na to', identificiraju kontakte, stavljaju ih u samoizolaciju te se nada da ćemo za 10-ak dana situaciju obuzdati.

'Krizni stožer je formirao timove koji obilaze klubove kako bi vidjeli krše li se mjere, a ako se situacija nastavi, bit će ograničen rad klubova u zatvorenim prostorima, i ta mjera stoji na raspolaganju, o njoj se diskutira, vidjet ćemo kako će se situacija razvijati', rekao je Capak.