OGORČENI TAKSISTI

Cammeo popustio pod pritiskom i prekinuo rad u Splitu

05.12.2016 u 15:27

Bionic
Reading

Nakon što je u petak ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković javno rekao da je nelegalan poslovni model po kojem tvrtka Cammeo posluje u Splitu Uprava Cammeo grupe je danas odlučila obustaviti poslovanje u tome gradu, priopćeno je iz tvrtke

Kako navode, u protekla dva tjedna inspekcija je u Splitu iz prometa isključila čak 14 vozila, kaznivši Cammeo s oko milijun kuna. S obzirom na to da je ovo prvi put da je neko nadležno tijelo iznijelo stav o modelu poslovanja koji već godinama provode turističke agencije i razne rent-a-car kompanije, Cammeo grupa je odlučila postupiti sukladno zakonu.

Kao tvrtka koja se u svojem poslovanju rukovodi najvišim profesionalnim standardima, poštujući pritom sve zakonske odredbe, Cammeo grupa spremna je surađivati s resornim ministarstvom i svim nadležnim službama kako bi pridonijela razvoju procesa liberalizacije, navodi se u priopćenju.

'U svim gradovima u kojima poslujemo radimo potpuno legalno i ne želimo biti prozivani za nelegalan rad. Žalosti nas činjenica što su najveći protivnici liberalizacije taksi tržišta najveći porezni dužnici. Obustavljamo rad u Splitu jer nam je ministarstvo dalo čvrsta jamstva i obećanje da će se provesti proces liberalizacije te se toplo nadamo da će do toga doći u što je moguće skorijem roku. Ujedno javno zahvaljujemo gradonačelniku Baldasaru na javnoj podršci u hajci protiv Cammea, čime je dokazao da štiti monopolističke interese lokalnog taksi udruženja, a ne dobrobit građana koji su nam iskazali javnu podršku', rekao je između ostalog generalni direktor Cammeo grupe Vladimir Minovski.

Navode i da su Cammeovi zaposlenici u Splitu u ponedjeljak dobili svoju prvu plaću, a ujedno i otkaz. Međutim, naglašavaju, čim se steknu uvjeti za nastavak rada u okviru zakona, Cammeo će nastaviti s radom u Splitu i omogućiti povratak na posao za svih 75 otpuštenih djelatnika. Cammeo ne odustaje od daljnjeg širenja svojeg poslovanja pa će u narednih šest mjeseci pokrenuti poslovanje u svim gradovima u kojima ne postoji limitirani broj taksi dozvola i u kojima lokalne vlasti imaju sluha za liberalno tržište.

Kao lider na taksi tržištu, Cammeo ovime najavljuje pokretanje inicijative za potpisivanje peticije koja bi trebala utjecati na nadležne službe da na lokalnoj i nacionalnoj razini pokrenu proces liberalizacije taksi tržišta.