HNS-OV GRADONAČELNIK OTKRIVA

'Čačić za vikend izlazi iz zatvora. Sastat ćemo se i sve prokomentirati'

17.01.2014 u 17:04

Bionic
Reading

Radimir Čačić izaći će za dva tjedna privremeno na slobodu iz pulskog zatvora, a tijekom tog slobodnog vikenda sastat će se s pojedinim članovima HNS-a koji su se otvoreno suprotstavili njegovom isključivanju iz stranke. Iako je prethodno najavljivano da će Čačić u Varaždin doći već ovaj vikend, novomarofski gradonačelnik nam je javio kako se u međuvremenu čuo s bivšim HNS-ovcem te da je susret prolongiran za dva tjedna

'Čut ću se s Čačićem tijekom poslijepodneva, kada ćemo se i dogovoriti oko našeg susreta da bismo prokomentirali sve ovo što se dogodilo', rekao nam je Darko Hrenić, novomarofski gradonačelnik i dugogodišnji suradnik suosnivača i sada već bivšeg člana HNS-a.

Hrenić je jedan od dvojice od 28 članova predsjedništva HNS-a Varaždinske županije koji u četvrtak nisu podržali odluku središnjice stranke o isključivanju Čačića. On je zacijelo najistaknutiji simpatizer Čačića u Varaždinskoj županiji, izuzme li se zamjenica varaždinskog gradonačelnika i saborska zastupnica Natalija Martinčević koja tvrdi da nema saznanja o izlasku Čačića na slobodni vikend.

Martinčević i Hrenić ne skrivaju da su ovi dani najtužniji u njihovom političkom životu.

'Ne slažem se s isključivanjem Čačića jer za to nema objektivnog razloga, ali s obzirom da sam član HNS-a, povinovat ću se odluci Predsjedništva. Međutim, i dalje ću se s njim nalaziti na ručku ili partiji tenisa. Bio sam s Čačićem na večeri i proteklog petka. Bili smo zajedno gotovo tri sata, ali nisam čuo ni riječi da nekome prijeti isključivanjem ili bilo čime. Dapače, razgovarali smo kako jačati HNS. Sigurno nije ni sklapao sporazume uime stranke', tvrdi Hrenić, naglašavajući da otkada je u zatvoru Čačić nije dao izjavu za medije.

O svojoj i političkoj budućnosti Čačića novomarofski gradonačelnik ne govori.

'Sada sam u HNS-u. Postoji mogućnost da će Ratko igrati golf kada izađe iz zatvora ili ići u mirovinu, pa stoga ne treba nagađati što će biti ako će biti', veli Hrenić.


U to da bi Čačić nakon izlaska iz zatvora otišao u mirovinu ili se posvetio golfu, vjerojatno malo tko vjeruje. Usprkos tome, i Natalija Martinčević tvrdi da se ne opterećuje budućim političkim događajima, već više brige vodi o gospodarskim i drugim projektima.

'Treba pričekati i vidjeti što će se dogoditi. Nisam stala uz Čačića ni zbog čega drugog, nego zbog principa. Njih se u životu treba držati, a ne se okretati kako vjetar puše jer vas onda vjetar može odnijeti', veli Martinčević i najavljuje još veći svoj angažman u Hrvatskom saboru i gradu Varaždinu.

Da je politička budućnost Čačića pitanje na koje mora prije svega on sam dati odgovor, slaže se i njegov dugogodišnji suradnik i bivši saborski zastupnik Zlatko Koračević koji isključivanje vidi kao posljedicu osobnog rata. Koračević se pita zašto se Čačića nije kritiziralo zbog objeda i kave s predsjednikom Ivom Josipovićem, odnosno premijerom Zoranom Milanovićem.

Uostalom, kako smatra Koračević, još nakon prometne nesreća u Mađarskoj moglo se zaključiti što se sprema Čačiću, a posebice tijekom prošle godine.

Podsjetimo, upravo je zahvaljujući Čačiću Koračević imenovan za predsjednika uprave HEP-a, a s te je dužnosti smijenjen u svibnju prošle godine. Prije toga, po već viđenom 'receptu' u HEP-u, najprije su smijenjeni direktori sektora u HEP-u koje je doveo Koračević zajedno s drugim Čačiću bliskim osobama, među kojima je i bivša ravnateljica Gradskih bazena Varaždin Natalija Žetko, koja je posao našla u tvrtki HEP-Odmor i rekreacija.