JAKE SNAGE

Čačić i penzioneri zajedno na izbore

08.06.2010 u 13:54

Bionic
Reading

Hrvatska narodna stranka (HNS) i Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) donijele su odluku o zajedničkom izlasku na iduće parlamentarne izbore te izrazile spremnost za nastavak pregovora o sklapanju velike koalicije lijevog centra, izjavili su to na današnjoj konferenciji za novinare predsjednici dviju stranaka Radimir Čačić i Silvano Hrelja

Suradnja HNS-a i HSU-a za Radimira Čačića predstavlja značajan pomak na političkoj sceni jer se radi o suradnji treće i četvrte stranke po snazi, za koje se na prošlim izborima opredijelilo 300.000 glasača.

'Odluka ni na koji način ne predstavlja prepreku suradnji stranaka lijevog centra i siguran sam da će to biti poticaj stvaranju velike koalicije i promjeni vlasti na idućim izborima', kazao je Čačić.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja očekuje kad da će dvije stranke biti važan faktor u sastavljanju Vlade nakon parlamentarnih izbora iduće godine.

Hrelja je rekao da njegova stranka ostaje otvorena za razgovore o stvaranju šire koalicije. Podsjetio je pritom da je HSU od predsjednika SDP-a Zorana Milanovića dobio javni poziv da se kao četvrta stranka pridruži idućem sastanku tzv. kukuriku koalicije, koju čine SDP, HNS i IDS.

Da tri stranke računaju na HSU, potvrdio je i predsjednik HNS-a najavivši da će se takav sastanak, koji će organizirati SDP u jednom slavonskom gradu, održati prije ljeta.