MINISTAR O SMJENAMA

Butković: 'U HDZ-u ima sučeljavanja, ali predsjednik donosi odluku. Zadnji istup bivše ministrice Tramišak nije bio političan'

12.01.2023 u 20:53

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i ministar Oleg Butković komentirao je u četvrtak razrješenje ministrice Nataše Tramišak, istaknuvši da unutar HDZ-u ima sučeljavanja mišljenja i rasprave, no predsjednik stranke i Vlade Plenković na kraju donosi odluku

'U HDZ-u je uvijek bonaca, no to ne znači da ne radimo i ne raspravljamo se. Ima razgovora, sučeljavanja mišljenja i rasprave, no predsjednik na kraju donosi odluku', rekao je u Dnevniku Nove TV ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, komentirajući zadnje rasprave oko odlaska bivše ministrice Tramišak.

Premijer Andrej Plenković jučer je nakon obavljenih konzultacija i sastanka parlamentarne većine odlučio razriješiti dužnosti ministre Ivana Paladinu i Natašu Tramišak, a na njihova mjesta predložiti Branka Bačića i Šimu Erlića. Plenković je rekao da 'ministrica Tramišak nije bila najsretnija što napušta Vladu, no da predsjednik Vlade ima pravo birati svoje suradnike i funkcionirati na način da ima puno povjerenje u svoje suradnike'.

Nakon premijerove konferencije za novinare o rekonstrukciji Vlade, tiskovnu konferenciju je održala i razriješena ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Tramišak, na kojoj je rekla kako nije dobila konkretan razlog premijera za smjenu, te da će aktivirati svoj mandat u Saboru.

  • +7
Andrej Plenković Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Na medijske komentare o nezadovoljstvu Tramišak, ministar Butković rekao je večeras da ako ne postoji povjerenje između suradnika, onda je razlaz najbolje rješenje.

'Svi mi vodimo teške resore, radimo odgovoran posao. Zadnji istup bivše ministrice Tramišak nije bio političan. Ako ne postoji povjerenje između suradnika, onda je razlaz najbolje rješenje. Sutra, da predsjednik Vlade kaže meni da je vrijeme za razlaz, ja bih otišao', rekao je Butković.

  • +7
Nataša Tramišak Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Dodao je kako na sastancima Predsjedništva stranke kažu što misle, ali nikakvih trzavica i sukoba na sastancima nema. Na upit što se dogodilo da je Branko Bačić postao ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Butković je rekao kako ga je predsjednik Vlade predložio, a oni su to svi prihvatili. 

Ocijenio je da Bačić ima iskustva i znanje. 'On je svaki posao koji je radio dosad radio odgovorno. Razgovaralo se o više ljudi. Bačiću je ponuđeno to mjesto i on je to prihvatio', kazao je Butković.