PROTIVIO SE ODLUCI

Anušić o smjeni ministrice Tramišak: 'Ja se sa smjenom ne slažem i mislim da nije bilo nikakvog razloga za to'

12.01.2023 u 20:14

Bionic
Reading

Nakon smjene ministrice Nataše Tramišak, koja se nakon toga i javno usprotivila premijeru Andreju Plenkoviću, u četvrtak navečer se okuplja osječko-baranjski HDZ. O smjeni ministrice i njegovim odnosima s premijerom Ivan Anušić govorio je za Dnevnik Nove TV

Ivan Anušić, predsjednik HDZ-ovog osječko-baranjskog Županijskog odbora, sazvao je sjednicu Odbora nakon što je premijer Andrej Plenković u srijedu smijenio ministricu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Natašu Tramišak.

'Sjednica je bila planirana i prije smjene, a tema će biti aktualna politička situacija u Hrvatskoj i, naravno, stranačke aktivnosti u Osječko-baranjskoj županiji', rekao je Anušić tijekom razgovora s reporterkom Dnevnika Nove TV Mateom Drmić.

Dodao je da će jedna od tema biti i smjena bivše ministrice Tramišak, čemu se Anušić protivio. 'Nisam ja taj koji odlučuje tko će biti ministar u Vladi. To odlučuje premijer. Njemu sam rekao, a reći ću sada i vama, po prvi put uživo za javnost, da sam protiv njene smjene. I dalje sam protiv toga, ali premijer ima pravo i legitimitet birati svoj tim. Ja se sa smjenom ne slažem i mislim da nije bilo nikakvog razloga za to', rekao je.

'Moja potpora premijeru je uvijek bila neupitna. Ja sam sve ove godine, otkad sam 2014. godine ušao u stranku, HDZ stvarao i ja ne rušim ništa. Nisam rušitelj i na taj način jednostavno ne znam raditi. HDZ je jedinstven, bio je tu prije 32 godine i bit će tu za 32 godine', rekao je Anušić za Dnevnik Nove TV.

  • +7
Nataša Tramišak Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

'U ovoj lošoj vijesti koju smo dobili ima i nešto dobro. Tramišak se vraća u Osječko-baranjsku županiju, preuzima resor koji je vodila i razvijat će nove i velike projekte', dodao je.

Upitan zna li zašto je Plenković smijenio ministricu, odgovorio je da ne zna. 'To su ga pitali novinari i on je rekao da nije bilo uzajamnog povjerenja. Ako je to razlog, onda je to razlog. Ja razlog smjene ne znam. To je pitanje isključivo za Plenkovića', rekao je Anušić.