NA STANICI U PULI

Butković: Milanovićev lukavi plan je propao

11.04.2024 u 16:10

Bionic
Reading

Oleg Butković, ministar prometa i nositelj HDZ-ove liste u 8. izbornoj jedinici, koji se već danima prepucava s predsjednikom Zoranom Milanovićem na temu krava i prugastih odijela, a jutros je najavio i predsjednikovu ostavku koja se po svemu sudeći ipak neće dogoditi, dao je izjavu na željezničkom kolodvoru u Puli, gdje je u sklopu predizbornih aktivnosti došao provjeriti kako ide obnova

Butković je najavio snažniji angažman države na obnovi željezničke infrastrukture, konkretno realizaciju kredita Europske investicijsem banke u vrijednosti 900 milijuna eura, kojima će, kako kaže, izgraditi 55 kilometara pruge istarske željeznice.

Potom je upitan da prokomentira svoju polemiku s Milanovićem, koja je kulminirala u jutrošnjoj najavi da će predsjednik danas dati ostavku.

'Sve sam rekao u svojim objavama, ali reći ću vam jednu stvar. Nakon njegove izjave, nameće se jedan zaključak. Njegov lukavi plan je propao, više ne postoji. Nema više lukavog plana i onoga što je najavljivao. Samo to mogu reći', rekao je Butković.

  • +5
Oleg Butković u Puli Izvor: Pixsell / Autor: Sasa Miljevic / PIXSELL/PIXSELL

U nastavku je na nerazgovijetno novinarsko pitanje rekao 'Jel ti to Jelić napisao', aludirajući na Milanovićevog glasnogovornika Nikolu Jelića. Potom je pozdravio predsjednikovog glasnogovornika i najavio još jednu objavu kasnije navečer na Facebooku.