KURIKULARNA REFORMA

Buljan Culej novinarima pokazala jedan akcijski plan, a na natječaj poslala drugi

24.01.2018 u 11:00

Bionic
Reading

Jasminka Buljan Culej, kratkotrajna voditeljica reforme školstva i aktualna članica Posebnog stručnog povjerenstva, novinarima je krajem svibnja prošle godine predstavila svoj akcijski plan kojim se, kako je sama tvrdila, prijavila za voditeljicu Ekspertne radne skupine. No Buljan Culej ipak se nije prijavila tim planom, nego posve drugim

'Ispostavilo se da je javnosti prezentirala jedan plan, dok je zatajeni original, kojim se zapravo prijavila – pun gramatičkih grešaka, nedovršenih rečenica i svojevrstan je dokaz o njenom nepoznavanju reforme', stoji na portalu srednja.hr koji je dobio na uvid originalan akcijski plan kojim se Buljan Culej prijavila za voditeljicu Ekspertne radne skupine.

Ona je u međuvremenu odlukom premijera Andreja Plenkovića postala članicom Posebnog stručnog povjerenstva.

Akcijski plan koji je Buljan Culej predstavila medijima tvrdeći da se radi o planu kojim se prijavila na natječaj 29. svibnja 2017. nije onaj kojim se doista prijavila.

Kako dokaz ovaj portal priložio je snimku konferencije za novinare na kojoj Buljan Culej govori da se radi o 'njenom osobnom akcijskom planu koji je pripreman samo za svrhu javljanja na natječaj i ni za što drugo'.

  • +14
Povjerenstvo za provedbu Strategije obrazovanja Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'Jedna svrha je akcijski plan za javni natječaj, a druga svrha je press konferencija. Mislim da je ovo dovoljno', kazala je Buljan Culej nakon što su ju pitali oko nepodudarnosti njezinih akcijskih planova.

Na portalu srednja.hr istaknuli su gramatičke i pravopisne pogreške samo na prvoj stranici akcijskog plana.