STRAH OD NAPADA

Britanska policija savjetuje građanima da budu oprezni na proslavama Nove godine

31.12.2017 u 21:45

Bionic
Reading

Britanska protuteroristička policija savjetovala je u nedjelju građanima da budu na oprezu na proslavama Nove godine na otvorenom, a londonska policija pojačala je mjere sigurnosti na većim skupovima

'Ako ste na nekom događaju, pazite jedni na druge', objavila je britanska protuteroristička policija na Twitteru. 'Ako primijetite bilo što neobično ili sumnjivo, nemojte to ignorirati nego prijavite.'

Najveće gužve očekuju se na Trgu Trafalgar u središtu Londona i duž Temze gdje će ljudi promatrati vatromet.

Policija je na pojačanom oprezu zbog ovogodišnjih terorističkih napada, rekao je policajac Nick Aldworth, dodajući kako u Londonu ne postoji nikakva posebna prijetnja.

Među mnoštvom su raspoređeni regularni policajci i policajci u civilu, a policiji će u radu pomoći i policijski psi, nadzorne kamere i tehnologija za prepoznavanje registarskih tablica.

Londonski gradonačelnik Sadiq Khan rekao je da je 2017. bila 'teška godina za grad, ali da su se Londončani istaknuli velikodušnošću i hrabrošću'.

Oluja Dylan i štrajk željezničara poremetili su putovanja na sjeveru zemlje, no veliki dočeci u Edinburghu i drugim gradovima održat će se kako je i planirano.

Oluja je tijekom noći pogodila Irsku vjetrovima koji su puhali do 124 kilometara na sat.

  • +13
Pucnjava u Londonu Izvor: Reuters / Autor: PETER NICHOLLS