DRAMA U VINKOVCIMA

Branitelj koji se htio raznijeti odvezen na psihijatriju

03.04.2010 u 10:14

Bionic
Reading

Branitelj iz Vinkovaca, 51-godišnji Branko Predovan, koji je u subotu prije devet sati parkirao u centru Vinkovaca i prijetio da će se raznijeti ako s njim ne razgovara gradonačelnik tog grada Mladen Karlić, odvezen je na psihijatriju

Nakon što je svoj automobil parkirao u pješačkoj zoni u Vinkovcima i zaprijetio raznošenjem bombom, Predovana je okružila policija, a zabranjen je prolaz pješacima. Na mjesto događaja stigli su specijalci. Kako prenosi Večernji list, s njim je razgovarala policija, a potom i liječnica hitne pomoći te je nakon 15-ak minuta branitelj Predovan odvezen na psihijatriju. Umjesto gradonačelnika s kojim je tražio razgovor, s njim je razgovarao dogradonačelnik Tomislav Šarić koji mu je obećao prijem u gradskom poglavarstvu u utorak kada će gradonačelnik Karlić pokušati riješiti njegov problem. Prema Šarićevim riječima, Predovan je zahtijevao rješavanje stambenog pitanja što pokušava riješiti preko svog braniteljskog statusa već 15 godina.

Predovan ima troje djece i unučad, a dogradonačelnik smatra da i nije prijetila posebna opasnost, jer ga i osobno poznaje, već je htio javno upozoriti na svoj problem. Djelatnici odjela za protueksplozijsku zaštitu PU Vukovarsko-srijemske sa psom su pregledali Predovanovo vozilo i nisu pronašli ni eksploziv niti oružje, prenosi Večernji.