UBOJSTVO I SAMOUBOJSTVO

Bračni par pronađen mrtav u vikendici

30.03.2009 u 15:16

Bionic
Reading

U vikendici u Graberju Ivanićkom, pokraj Ivanić Grada Miroslav Kušanić (58) ubio je hicem iz karabina svoju 53-godišnju suprugu Anicu, a zatim i sebe

Njihove je leševe u ponedjeljak, u 14.20, u kući u kojoj su stanovali pronašao bivši vlasnik, koji im je došao popraviti bojler, te je o događaju obavijestio policiju, izvjestila je agencija Epeha.

Bračni par se u Graberje Ivanićko doselio oko Nove godine iz Cerića, pokraj Vinkovaca, gdje su dotad živjeli. Miroslav je, prema priči prvog susjeda, patio za svojim krajem.

Pojedini mještani za njega ističu kako je bio neobičan, nisu se s njim i njegovom suprugom puno družili, a inače ga zovu Slavonac. On je po selu postavio improvizirane drvene putokaze (prema svojoj kući), na kojima je napisao 'Slavonac Kušanić'.

Susjedi tvrde kako su Miroslav i Anica bili prekrasni susjedi iz čije se kuće nikad nije čula svađa. Miroslav Kušanić je vojni umirovljenik, koji navodno nikad nije pio alkohol. Dok je živio u Ceriću Miroslav je samoinicijativno 'razminiravao'tamošnja polja. Vadio je vilama mine koje je odlagao u dvorištu ispodnadstrešnice, no kad je pozvao policajce da dođu po 'ubojita sredstva',oni su protiv njega podnijeli kaznenu prijavu zbog držanjaminsko-eksplozivnih sredstava.

Supružnici Kušanić, inače, imaju dvoje djece i osam unučadi.