proslava oluje

Božinović o tome jesu li predstavnici Srba uvjetovali dolazak u Knin: Ovo su prevažni događaji da bismo postavljali uvjete

31.07.2020 u 19:50

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Božinović osobno je sudjelovao u pregovorima i dogovorima oko dolaska na proslavu Oluje predstavnika Srba iz Hrvatske

'Sigurno je da je ovom razvoju situacije dovela politika Vlade Republike Hrvatske. To je već četiri godine mandata u kojem smo sigurno napravili dobre stvari za Hrvatsku i nastavit ćemo u tom smjeru', kazao je Božinović u razgovoru za RTL Danas.

Na upit je li odlazak hrvatskog predstavnika u Grubore bio uvjet za dolazak Srba u Knin Božinović je kazao da su prevažni događaji da bismo postavljali uvjete.

'Kroz posljednje četiri godine vodili smo teme vezane uz Domovinski rat, vodili smo i druge, vodit ćemo i dalje. Tomo Medved ići će na mjesto gdje su poginuli civili, ne samo kao potpredsjednik Vlade i ministar branitelja', rekao je Božinović.

Na upit da komentira predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji ne gleda pozitivno na odlazak predstavnika hrvatskih Srba u Knin, Božinović je kazao da je Hrvatska je demokratska država, koja je ostvarila sve svoje nacionalne ciljeve, oslobodila teritorij od agresije koja se vodila iz Beograda.

'Postala je NATO i EU članica te sigurno da kad bi netko mislio što i Vučić, sigurno bismo bili na marginama, a ne upravo završili predsjedanje Vijećem EU', smatra Božinović.

Ne zna hoće li biti problem ako Milorad Pupovac ode u Raču gdje će predstavnici Srbije i bosansko-hercegovačkog entiteta Republike Srpske (RS) zajednički obilježiti obljetnicu "Oluje". Riječ je o mjestu uz granicu Hrvatske s BiH, gdje je 1995. prešao najveći broj izbjeglica tijekom bijega iz Hrvatske.

Na upit hoće li ovo biti nastavak poruke Ante Gotovine, da se okrenemo budućnosti kazao je da ćemo to vidjeti.

'General Gotovina davao je konzistentne poruke na tom tragu i mislim da Hrvatska sa svime što radi ima svoju budućnost', kazao je Božinović.