IZA ZATVORENIH VRATA

Božićna podjela fotelja: Neki dobitnici su vam poznati

22.12.2016 u 15:20

Bionic
Reading

Na zatvorenom dijelu sjednice za javnost vlada HDZ-a i Mosta bavila se raspodjelom funkcija po ministarstvima i još nekim državnim institucijama te uoči Božića obavila novu rundu razrješenja i imenovanja. Od nekih poznatih imena tu je HDZ-ova Margareta Mađerić, koja se skrasila u Ministarstvu demografije, a uskoro bi i Agencija za komercijalnu djelatnost trebala dobiti novi Nadzorni odbor

Iza zatvorenih vrata nakon otvorenog dijela današnje sjednice Vlada je imenovala Katicu Prpić državnom tajnicom u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja. Državnim tajnicima u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije imenovani su Velimir Žunac Nikolina Klaić. Ana Odak imenovana je pomoćnicom ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a državnom tajnicom u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku imenovana je Margareta Mađerić

U Ministarstvu rada i mirovinskog sustava državnim tajnikom imenovan je Marko Pavić, a Dario Hrebak imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu unutarnjih poslova. U Središnjem državnom uredu za središnju javnu nabavu državnim tajnikom imenovan je Ivan Bubić, a razriješen je dosadašnji ravnatelj Državne geodetske uprave, dr.sc. Danko Markovinović, i umjesto njega imenovan dr.sc. Damir Šantek.


Vlada je Nikolinu Nežić imenovala glavnom tajnicom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine. Vlada je, na njegov osobni zahtjev, Marija Klementa razriješila dužnosti pomoćnika ministra mora, prometa i infrastrukture, a razriješen je dužnosti pomoćnika ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta i mr.sc. Mikel Čivljak. Vlada je Sanju Palčić imenovala glavnom tajnicom Ministarstva rada i mirovinskog sustava, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine.

Josipa Herceg Zeba imenovana je zamjenicom ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, a Igor Božičević vršiteljem dužnosti ravnatelja Hrvatskog zavoda za norme do imenovanja ravnatelja temeljem provedenog javnog natječaja te je zbog odlaska na novu dužnost razriješen dužnosti člana Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za norme. Zbog isteka mandata razriješen je dosadašnji ravnatelj Hrvatskog zavoda za norme Miran Škerl. Vlada je razriješila, na njegov zahtjev, dosadašnjeg predsjednika Upravnog vijeća Hrvatske poljoprivredne agencije, dr. sc. Zdravka Baraća, te imenovala novog – Andriju Matića, kojeg je zbog odlaska na novu dužnost razriješila dužnosti člana Upravnog vijeća navedene agencije.


Uz prethodno pribavljenu suglasnost Ministarstva unutarnjih poslova, Vlada je predložila Glavnoj skupštini Agencije za komercijalnu djelatnost (AKD) Zdravka Janića, dr.sc. Damira Jurasa i Predraga Brkopca za članove Nadzornog odbora te agencije, najviše na vrijeme od šest mjeseci, sukladno Odluci o izmjenama Odluke o uvjetima i postupku za izbor i/ili imenovanje kandidata za članove nadzornih odbora u trgovačkim društvima od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.

Vlada je razriješila dosadašnjeg člana Skupštine društva Plinacro Lovru Kuščevića te imenovala Gorana Marića članom spomenute skupštine, a također je razriješen dosadašnji član Statističkog savjeta Republike Hrvatske Leon Žulj te je kao predstavnik Hrvatskog sabora iz reda zastupnika Anđelko Stričak imenovan novim članom Statističkog savjeta Republike Hrvatske.

Vlada je na današnjoj sjednici razriješila dosadašnje zamjenike predstavnika Vlade Republike Hrvatske u Gospodarsko-socijalnom vijeću: Karolinu Ivanković, Antu Babića, Lea Preleca, Denisa Kovačića, mr.sc. Ivanu Jakir Bajo i Sonju Čikotić. Potonje dvije su ponovno imenovane, a Josip Masnić, Mario Antonić, Marina Pinjagić Telak i mr.sc. Hrvoje Šlezak novoimenovani su zamjenici predstavnika Vlade Republike Hrvatske u Gospodarsko-socijalnom vijeću.