kompromitirajući dokumenti ili lažnjaci?

Šef Počasnog bleiburškog voda objavio navodne dokaze da je Milanović bio u Partiji, on uzvraća: To su krivotvorine iz kuhinje Vase Brkića i Vučića

03.01.2020 u 19:09

Bionic
Reading

Nakon što je Bože Vukušić iz Počasnog bleiburškog voda na Facebooku objavio preslike navodnih dokumenata koji bi trebali dokazati da je ne samo otac Zorana Milanovića bio dulje u Komunističkoj partiji nego što to njegov sin tvrdi, već da je i sam predsjednički kandidat bio član te iste organizacije, oglasio se i prozvani Zoran Milanović koji tvrdi da je riječ o 'jeftinim krivotvorinama'

'Zoran Milanović je u debati za predsjedničke izbore na RTL-u 30. prosinca 2019., polemizirajući s Kolindom Grabar Kitarević o obiteljskom nasljeđu, izjavio da je njegov otac Stipe Milanović „još 1982.“ napustio Partiju i od tada praktički bio nepoćudan za jugo-komunistički režim. Međutim, partijski dosje Stipe Milanovića otkriva da to nije istina, već da je on Partiju napustio tek krajem 1988. te da je u to vrijeme bio jedan od direktora Centra za ekonomski razvoj grada Zagreba.

No, puno važnije od izgovorenih neistina jesu činjenice koje je Zoran Milanović tom prilikom prešutio. A one govore da je on sam bio član Partije od 1985. godine i da je, štoviše, u Partiju primljen za vrijeme služenja vojnog roka u Beogradu', napisao je Vukušić u petak poslijepodne na Facebooku. 

Vukušić je priložio fotografije navodnih dokumenata koji dokazuju njegove tvrdnje.

Koji sat kasnije na istoj se društvenoj mreži oglasio i sam Zoran Milanović koji tvrdi da je riječ o 'jeftinim krivotvorinama'.

  • +17
Predizborni skup Zorana Milanovića u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

'Vidim da se šire laži o meni, dokument koji je obična jeftina krivotvorina! To je dokaz povezanosti Vase Brkića i Aleksandra Vučića koji dobro surađuju pred svake izbore. Mogli su se u tvornici laži barem potruditi, malo su pobrkali datume. Nisam bio u toj organizaciji, moj otac je izašao iz nje davne 1983. Za mnoge HDZ-ove šefove ne moraju krivotvoriti takve dokumente, lako ih je pronaći', poručio je Milanović.