uoči izborne šutnje

Večeras konačni obračun pred izbore: Dolazak na sučeljavanje potvrdio i Zoran Milanović

03.01.2020 u 16:07

Bionic
Reading

Posljednje sučeljavanje prije nego u ponoć nastupi izborna šutnja trebalo bi se održati na Novoj TV. Kolinda Grabar Kitarović sinoć je potvrdila svoj dolazak, a u petak poslijepodne to je učinio i Zoran Milanović

Sučeljavanje na Novoj TV trebalo bi biti održano nakon Dnevnika te televizije, u 20.20 sati. Odvit će se u Plaza Event Centru, a vodit će ga Mislav Bago i Sabina Tandara Knezović.

'Kolinda Grabar Kitarović službeno je potvrdila svoj dolazak, a potvrdu Zorana Milanovića još čekamo. Vjerujemo da će i on potvrditi dolazak na sučeljavanje na Novoj TV', poručila je Nova TV u priopćenju.

U petak oko 16 sati javili su pak da je i stožer Zorana Milanovića potvrdio dolazak kandidata na zadnje sučeljavanje.

Nakon svih održanih aktivnosti za vrijeme kampanje dvoje oponenata za titulu predsjednika/ice RH posljednji put, neposredno pred izbornu šutnju i izborni dan, imat će priliku poentirati zašto baš ona ili on zaslužuje povjerenje građana.

'Ciljano smo išli na sučeljavanje zadnje večeri kampanje. Ono, doduše, ne ostavlja mogućnost velikih medijskih analiza jer će kratko po završetku nastupiti izborna šutnja. No kandidatima je ono posljednja prilika za komunikaciju s javnosti i nakon toga nema popravka. Naš iskusni voditeljski par Sabina Tandara Knezović i Mislav Bago pripremili su pitanja o kojima nije bilo riječi posljednjih tjedan dana. Nadamo se da će naše sučeljavanje dati biračima novu dimenziju kandidata, pomoći im da donesu odluku koju će smatrati ispravnom i naravno – motivirati ih da izađu na birališta', izjavila je Ksenija Kardum, direktorica informativnog programa Nove TV.

Sučeljavanje će se prenositi iz studija koji je Nova TV izgradila specijalno za nadolazeće sučeljavanje kandidata, a radio ga je poznati scenograf Ivica Propadalo. Studio se prostire na 280 metara kvadratnih, ima tri velika videozida od ukupno 50 metara kvadratnih, a sam će prijenos biti sniman sa šest kamera.