sporna pomilovanja

Milanović ponovno opleo po predsjednici: Grabar-Kitarović ima problema s pamćenjem...

03.01.2020 u 13:04

Bionic
Reading

Nakon joj je u sinoćnjem sučeljavanju izvukao podatak da je sjedila u Nadzornom odboru tvtke Kontinental prijevoz, povezane s Leonom Sulićem kojeg je kasnije pomilovala, Zoran Milanović je Kolindu Grabar-Kitarović podsjetio na još jedno pomilovanje

'HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović, vidjeli smo sinoć u debati, ima problema s pamćenjem, mnogo čega se ne sjeća. A sjeća li se zaboravna kandidatkinja Danka Seitera kojeg je također pomilovala?', upitao je Milanović u statusu na Facebooku.

'Trebala bi se sjećati jer je Seitera pomilovala u veljači 2016. godine. I još važniji razlog, zašto bi ga se trebala sjećati: Seiter je pogodovao – i zbog toga je osuđen - Nikoli Hanželu, njezinom najvećem donatoru. Istom Hanželu čija je Karlovačka tiskara donirala kandidatkinji HDZ-a 200.000 kuna u kampanji 2014. godine i opet 200.000 kuna u ovoj kampanji', podsjeća Milanović.

Podsjetimo, prema financijskim izvještajima, koji sadrže podatke do 27. prosinca prošle godine, Grabar-Kitarović je od 347 donatora dobila 2, 3 milijuna kuna. Najveću donaciju, maksimalno mogućih 200 tisuća kuna, Grabar-Kitarović dobila je od Lane - Karlovačke tiskare.