DVIJE VERZIJE PRIČE

'Božanska komedija' s policajcem i Čičin-Šain

20.05.2009 u 12:47

Bionic
Reading

Incident koji se dogodio na zagrebačkom Zrinjevcu kada je predsjednica zagrebačkog HNS-a Alenka Košiša Čičin-Šain (HNS) pokušala parkirati automobil ispred zgrade Ministarstva vanjskih poslova na zabranjenom mjestu, nakon čega je policajac repetirao pištolj komentirali su i predstavnici HNS-a poručujući da se u tom slučaju radi o Božanskoj komediji

ZAGREB - 'To je sramotna manipulacija MUP-a', ocijenio je predsjednik Hrvatske narodne stranke-liberalni demokrati (HNS) Radimir Čačić. Podsjetio je da je osobno bio nazočan u policijskoj postaji te da je policajac pet minuta nakon incidenta ispred Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija u policijskoj postaji 'trčkarao okolo i vrlo užurbano hodao'. 'Tek kad su mu objasnili da bi bilo pametno da progovori o tome da je ozlijeđen onda se nakon tri sata bacio u ležaj', kazao je.

Čačić očekuje da će MUP pokrenuti postupak zbog prekoračenja ovlasti protiv policajca i prestati se baviti medijskim manipulacijama.

Predsjednica Kluba HNS-a u Hrvatskom saboru Vesna Pusić, koja je bila blizu mjesta incidenta, rekla je da je nakon incidenta vidjela policajca koji je hodao okolo te nije imao niti tragove na hlačama. Ocijenila je da se radi o 'božanstvenoj komediji' od strane policije dodavši kako treba zaustaviti policijsko nasilje i brutalnost. Budu li na građane Zagreba policajci repetirali pištolj zbog krivog parkiranja, onda se treba ozbiljno preispitati što je dužnost policije, smatra Pusić.

Ministar MUP-a Karamarko u srijedu je potvrdio kako je policajčevu verziju priče potvrdila snimka nadzorne kamere na zgradi Ministarstva vanjskih poslova, ali i provedena unutarnja kontrola. 'Gospođa naprosto nije u pravu i ne govori istinu', ustvrdio je ministar.