prijetnja miru

Bošnjačke stranke Svesrpski sabor nazvale buđenjem Miloševićeva projekta

09.06.2024 u 12:57

Bionic
Reading

Dvije vodeće bošnjačke stranke Narod i pravda i Stranka demokratske akcije nazvali su Svesrpski sabor održan dan ranije u Beogradu oživljavanjem Miloševićeva projekta koji je bio izvor rata i agresije

Ovakav skup ustvari predstavlja buđenje projekta Slobodana Miloševića i nastavak jedne hegemonističke politike Srbije prema svojim susjedima. Takva politika ugrožava mir, stabilnost i čini nemogućom bilo kakvu regionalnu suradnju između neovisnih i suverenih država na temelju poštivanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta svake od država”, priopćili su iz Naroda i pravde, stranke kojoj je na čelu Elmedin Konaković koji je i šef bosanskohercegovačke diplomacije.

Na sinoć završenom Svesrpskom saboru kojemu su nazočili predstavnici Srbije i srpski dužnosnici iz bh. entiteta Republike Srpske i Kosova pozvano je na očuvanje vitalnih nacionalih ciljeva i slobode. Istaknuta je neodvojivost Kosova od Srbije te privrženost Daytonskom mirovnom sporazumu za BiH, a osuđeno je svako njegovo kršenje.

Iz Naroda i pravde su svejedno taj skup ocijenili prijetnjom miru na Balkanu i BiH.

Najveća bošnjačka Stranka demokratske akcije Bakira Izetbegovića, koja se nalazi u oporbi, pozvala je na reakciju međunarodne zajednice, nazivajući skup u Beogradu otvorenom prijetnjom.

“Poruke iz Beograda i jasna potpora Moskve su upozorenje i SAD-u, Velikoj Britaniji i drugim silama koje stoje iza Daytonskog mirovnog sporazuma. Srbija očigledno ne poštuje sporazum i morala bi nedvosmisleno biti upozorena na posljedice koje iz toga proizilaze", priopćili su iz SDA.

sve osim nogometa

Učitavanje...