najavio gradonačelnik

Bosilj: Prijedlog da se gradski prirez smanji s 10 na 7,5 posto

03.12.2021 u 16:23

Bionic
Reading

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj najavio je u petak da će se ubrzo nakon svečane sjednice u povodu Dana grada, 6. prosinca, održati radna sjednica Gradskog vijeća na kojoj bi se trebalo glasovati o proračunu za 2022. od 550 milijuna kuna i smanjenju gradskog prireza s 10 na 7,5 posto

Riječ je o konsolidiranom proračunu u kojem su i javne ustanove, a sam gradski proračun manji je za stotinjak milijuna kuna, rekao je Bosilj.

„Prioritet će biti projektiranje koje moramo završiti u prvoj polovici sljedeće godine, i za taj dio smo izdvojili pet milijuna kuna kako bismo imali gotove projekte s kojima ćemo moći aplicirati na Nacionalni plan oporavka i otpornosti i Operativni program 'Konkurentnost i kohezija'”, istaknuo je varaždinski gradonačelnik.

Među projektima je istaknuo raspisivanje javne nabave i uređenje „kućanske rampe“ te izgradnju nasipa uz rijeku Plitvicu, što će se, rekao je, naći u planu Hrvatskih voda za 2022. godinu.

„Varaždin će sudjelovati sa svojom komponentom rješavanja šetnice i biciklističke staze. Radi se o 20 milijuna kuna vrijednom projektu”, rekao je Bosilj, dodajući da će 12 milijuna kuna osigurati Hrvatske vode.

Na radnoj sjednici u petak, 10. prosinca raspravljat će se i o izmjeni odluke o porezima, pa bi tako gradski prirez trebao iznositi 7,5, a ne kao dosad 10 posto, a porez na potrošnju se smanjuje s tri posto na dva posto.

Na Dan grada, 6. prosinca u varaždinskome HNK održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća. Predsjednica tog vijeća Zdravka Grđan istaknula je da će program biti izniman i svečan, uz dodjelu javnih priznanja, plaketa i nagrada.

„Kompletan program realizirat ćemo uz podršku i pomoć učenika i profesora Glazbene škole u Varaždinu i naših cijenjenih kulturnjaka Sofije Cingule i Darka Rušeca”, rekla je Grđan i dodala kako očekuju mnoge goste iz najviših institucija Republike Hrvatske.