povijesni uspjeh

Neven Bosilj prvi gradonačelnik Varaždina iz redova SDP-a

31.05.2021 u 12:05

Bionic
Reading

Nakon drugoga kruga lokalnih izbora Varaždin je dobio novoga gradonačelnika Nevena Bosilja čime je SDP ostvario povijesni uspjeh, istaknuto je u priopćenju predsjednice Županijske organizacije SDP-a Barbare Antolić Vupore

Varaždin se tim izborom pridružio valu promjena koji je zahvatio najveće i najznačajnije hrvatske gradove, a Varaždin je dobio prvoga gradonačelnika iz SDP-a, navodi se u ponedjeljak u priopćenju predsjednice Županijske organizacije SDP-a Barbare Antolić Vupore.

Podsjeća se da je u prethodnom mandatu u Varaždinskoj županiji SDP imao samo jednoga načelnika u Petrijancu - Željka Posavca, koji je u prvom krugu lokalnih izbora potvrdio novi mandat na čelu općine.

SDP-ov kandidat Mario Klapša je u drugom krugu lokalnih izbora izabran za novoga načelnika Maruševca čime je SDP osvojio dvije od tri najveće općine u Varaždinskoj županiji. U Skupštini Varaždinske županije, na ovim lokalnim izborima SDP je osvojio više mandata nego 2017.

Iz stranke tvrde kako su, kada je riječ o razvojnim projektima, otvoreni za suradnju s novim županom Anđelkom Stričakom kojemu su čestitali na pobjedi i zaželjeli puno uspjela u daljnjem radu.

Iz Županijske organizacije SDP-a poručuju kako su zadovoljni rezultatima izbora koji pokazuju kako su i dalje najjača politička opcija na lijevom centru i ističu kako su građani svojim glasovima poslali jasnu poruku i rekli ne korupciji, nepotizmu, bahatosti i populizmu.

"Sljedeće četiri godine nastavit ćemo raditi na korist svih stanovnika Varaždinske županije s ciljem poboljšanja uvjeta života, kako bi mladi ostali u našoj županiji i kako bi ponovno postali mjera i obrazac na razini čitave države", naglasili su iz SDP-a te zahvalili svim građanima koji su izašli na izbore i dali im svoje povjerenje, kao i svima koji su ih podržavali u kampanji.