toksično društvo

Borzan: Premijera i njegove se ne smije dirati, a sve ostalo je prihvatljivo

26.05.2021 u 17:24

Bionic
Reading

'To je zaista malo iznad, ili ispod, bolje rečeno, svih očekivanja. Razumijem da je kampanja vrijeme kad se mgono toga kaže, ali ovo je sada prešlo sve granice. Ne samo Zagreb. Događaju se grozne stvari i u ostatku Hrvatske', komentirala je potpredsjednica SDP-a i europarlamentarka Biljana Borzan otkriće da se Tomislav Tomašević u srijedu u javnosti pojavio u pratnji policije

Potpredsjednica SDP-a i eurozastupnica Biljana Borzan prisjetila se i slučaja kada je sama bila napadnuta na ulici Osijeka, ali prijetnje smrću SDP-ovom kandidatu za načelnika Čakovca Stjepanu Kovaču.

'Čovjek se pita što se zbiva. Zar je to kampanja koja je dostojna ljudi? Rekla bih da su to potezi očajnika, onih koji žele sa sebe usmjeriti pažnju na nešto drugo po sistemu ‘uhvatite lopova’. Sve skupa nije vrijedno i jedini lijek je da građani u što većem broju izađu na izbore i osude one koji su to radili na način da za njih ne glasaju, kako bi poslali jasnu poruku da se takav način ponašanja ne tolereira', rekla je Borzan za N1 televiziju.

Dodala je kako, koliko zna, u Čakovcu istraga pri kraju te da se zna što se dogodilo, ali nije još objavljeno. Prema saznanjima koje ima, dodala je, u pitanju je politička konkurencija.

'Ako nije konkurencija onda je to netko tko radi za njih vrlo loš posao. Naravno da u ovoj situaciji najveća sumnja pada na političkog konkurenta koji je najviše zainteresiran da političkog protivnika na neki način difamira.', rekla je Borzan dodajući kako premijer kao najodgovornija osoba u politici svojim izjavama daje jedan kurs, ali da se do sada, kako je nastavila, na žalost, nije izjašnjavao jer negativne pojave u društvu idu upravo iz njihovih redova.

'Ako su mangupi u tvojim redovima, onda nećemo talasati. To je toksično za društvo. Ako nemaš snage da nekom svome kažeš da nešto ne smije, onda se postavlja pitanje kamo kao drutšvo idemo', kaže europparlamentarka.

Borzan kaže kako nije razočarana kako se premijer ponio jer nije ništa drugo ni očekivala te da nije jasno i nedvosmisleno osudio svaki napad, a što je dužan kao premijer svih građana.

'Kad ne počistiš ispred svojih vrata, teško je očekivati pozitivne promjene u društvu. Kao premijer na udaru je kritike, ponekad i ispod pojasa, i na to mora biti spreman', kaže Borzan o premijerovoj izjavi da ljevica sada plače, a nije reagirala kad se napadalo njega.

Borzan je istaknula kako premijer stvara orvelovsku atmosferu te da smatra da se njega i njegove ne smije dirati, a sve ostalo je prihvatljivo.