kod premijera se samo tulumari

Boris Johnson u novim problemima: Procurilo da je održao rođendansku proslavu za vrijeme strogog lockdowna

24.01.2022 u 21:15

Bionic
Reading

Zbog silnih zabava u uredu premijera Borisu Johnsonu već tjednima fotelja se opasno ljulja, a sada je procurila informacija o još jednoj, rođendanskoj, održanoj u vrijeme strogog lockdowna

Boris Johnson, prema informacijama ITV Newsa, održao je rođendansku zabavu za vrijeme prvog lockdowna u 2020., kada su epidemiološke mjere jasno zabranjivale društvena okupljanja u zatvorenom prostoru.

Premijerova supruga Carrie Johnson navodno je u popodnevnim satima 19. lipnja pomogla organizirati zabavu iznenađenja za Johnsona, na kojoj je bilo do 30 ljudi, uključujući dizajnericu interijera Lulu Lytle, koja je dizajnirala i interijer rezidencije premijera.

Party je navodno održan u Uredu premijera u Downing Streetu, a gosti su se među ostalim častili hranom naručenom iz M&S-a, uz rođendansku tortu.

Glasnogovornik premijera kazao je da se osoblje ureda samo nakratko okupilo kako bi premijeru čestitali rođendan, a da se sam Johnson s njima zadržao deset minuta.

  • +8
Boris Johnson Izvor: EPA / Autor: JULIEN WARNAND

ITV također javlja da su se navečer u rezidenciji okupili i Johnsonovi prijetelji i obitelj, također kako bi proslavili rođendan. Međutim, glasnogovornik premijera to je demantirao, kazavši da je Johnson navečer ugostio samo mali broj članova obitelji i to na otvorenom.