18. DAN PROSVJEDA

Bonacci preuzeo krivnju za Primorčevu šutnju

06.05.2009 u 23:34

Bionic
Reading

Plenum studenata zagrebačkog Filozofskog fakulteta (FF) izglasao je večeras nastavak blokade nastave na tom fakultetu, koji će tako sutra ući u 18. dan prosvjeda.

ZAGREB - U dvorani 7 na Filozofskom fakultetu, u kojoj se okupilo oko 800 studenata, nastavak blokade izglasan je velikom većinom, uz tek nekoliko glasova protiv.

Večeras je na sjednici bio i glasnogovornik Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Duje Bonacci, a čime je po ocjeni sudionika, konačno otvoren dijalog s prosvjetnim vlastima.

Iako je Bonacci napomenuo da je na plenumu kao 'građanin', zauzeo se za to da na sutrašnju sjednicu radne skupine studenata dođe predstavnik Ministarstva, a kako bi se nesporazumi i nejasnoće riješile.

Naime, studenti su nejasnim i neartikuliranim ocijenili dopis državnoga tajnika Radovana Fuchsa od 4. svibnja, pa je stoga glasnogovornik i predložio razgovor što su studenti podržali pljeskom.

Bonacci se javno ispričao studentima što ih je u javnosti nazvao 'dječurlijom koja ne zna što hoće', te izrazio žaljenje što već prvi dan nije došao na plenum. Priznao je kako je on odgovoran što ministar znanosti nije u prva tri dana blokade došao, jer mu je savjetovao da 'čeka dok se stvar ne stiša'.

Na plenumu je riječi bilo o aktualnim problemima studenata, kao što su pitanja kolokvija, semestra te provođenje odluke Senata Sveučilišta o dislociranoj nastavi.