OPORAVAK

Bolsonaro neće morati na operaciju, ako mu se stanje nastavi popravljati

15.07.2021 u 19:00

Bionic
Reading

Stanje brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara, koji je hospitaliziran u Sao Paulu zbog komplikacija nastalih kada je izboden 2018., popravlja se i možda neće biti potrebna operacija ako se oporavak uspješno nastavi, objavio je na Twitteru u četvrtak njegov sin Flavio

Predsjednik je u srijedu iz Brasilije odletio u Sao Paulo zbog pretraga i moguće hitne operacije kako bi odblokirao začepljeno crijevo nakon višednevnog štucanja.

Bolsonaro, bivši kapetan brazilske vojske, nekoliko je puta hospitaliziran nakon što je skoro fatalno izboden u kampanji za izbore 2018. Tada mu je oštećeno crijevo, a prošle se godine zarazio covidom-19.

"Predsjednik Jair Bolsonaro dobro se oporavlja, probudio se dobro raspoložen. Ako se tako nastavi, neće mu biti potrebna operacija", objavio je na Twitteru senator Flavio Bolsonaro, sin brazilskog predsjednika.

Ranije u četvrtak je drugi Bolsonarov sin Eduardo, u videu objavljenom na društvenim mrežama, kazao da liječnici u bolnici Vila Nova Star procjenjuju je li potrebna operacija.

Lokalni medij G1 objavio je da će Bolsonaro obaviti dodatne pretrage u četvrtak

U srijedu je ured predsjednika kazao da će šezdesetšestogodišnji Bolsonaro biti podvrgnut hitnoj operaciji, nakon što je prebačen iz bolnice u Brasilije.

Međutim, nakon što je stigao u Sao Paulo, liječnici su kazali da će predsjednik za početak biti pod nadzorom.

"Zahvaljujem se svima na podršci i molitvama", objavio je Bolsonaro u srijedu na Facebooku.

Uz poruku je objavio sliku sebe bez majice sa zatvorenim očima na bolničkom krevetu, pri čemu su na Bolsonara bili prikopčani senzori i kablovi. Pored njega je stajao svećenik s križem.