VIJENAC RAZDORA

Bojan Glavašević odgovara Mostu: Znate li što je Isus napravio s farizejima?

19.11.2023 u 21:56

Bionic
Reading

Nakon što su iz platforme Možemo objavili kako je njihova koordinatorica Sandra Benčić u pratnji članova osječkog ogranka ispuštanjem vijenca u Dunav odala počast svim žrtvama zločina u Vukovaru, s oštrom kritikom javili su se iz Mosta. Ovo nije mogao prešutjeti saborski zastupnik platforme Možemo, Bojan Glavašević

'Život svake nevine žrtve vrijedi jednako i kod ubojstva nevinih ne smijemo raditi razliku ni po kojoj osnovi. Samo priznavanjem i žaljenjem zbog patnje svih koji su je iskusili, i kažnjavanjem odgovornih, moći ćemo doista izgraditi trajni mir i okrenuti se budućnosti", poručili su iz Možemo u objavi na društvenim mrežama.

Iz Mosta su uzvratili: 'Sandra Benčić je veći Pupovac od Pupovca jer misli da bacanjem vijenca u Dunav za sve žrtve demonstrira svoju progresivnost, a zapravo njeguje tipični jugo kompleks prema kojem ne smije postojati niti jedan dan koji Hrvatskoj priznaje žrtvu i zaslugu za pobjedu u obrambenom ratu, a da Srbima nije brže bolje priznata još veća'.

Nešto kasnije, stigla je i objava Bojana Glavaševića, saborskog zastupnika Možemo i sina legendarnog vukovarskog novinara i pisca Siniše Glavaševića.

'Draga ekipa iz Mosta, na vijencu koji svake godine bacimo u Dunav piše: "Za sve nevine civilne žrtve Domovinskog rata", na hrvatskom jeziku i latiničnom pismu, ali ne razumijete. Vijenac je i za moju prabaku koju još nismo našli, i za svaku drugu nevinu civilnu žrtvu. Često ističete svoje kršćanske vrijednosti, ali gdje su one kada se ovako rugate milosrđu, pravdi, ljubavi i miru? Gdje su te vrijednosti kada svakoj nevinoj žrtvi ruganjem uskraćujete pravo na dostojanstvo u smrti? Ne budite farizeji, znate što je Isus s napravio s njima', napisao je Glavašević.

  • +39
Misa na vukovarskom groblju Izvor: Pixsell / Autor: Borna Jaksic/PIXSELL

Dobio je i još jedan odgovor iz Mosta, koji se pita: 'Kako bi izgledalo da netko na Dan sjećanja na žrtve Holokausta u Auschwitzu polaže vijenac za njemačke civilne žrtve rata? Žalosno je da Pupovčevu recentno izmišljenu političku provokaciju pod krinkom humanizma nastavlja jedna parlamentarna politička stranka', uzvratili su.