HVIDRA ZA GOJKA ŠUŠKA

'Blokirat ćemo ulice ako promijene ime Avenije'

14.09.2010 u 16:13

Bionic
Reading

Zbog inicijative Građanskog odbora za ljudska prava, Documente i Centra za mirovne studije da se preimenuje Avenija Gojka Šuška, odnosno da joj se vrati stari naziv Aleja izviđača, oglasila se zajednica udruga Hvidra Grada Zagreba koja od Gradske skupštine i gradonačelnika Milana Bandića traži da se takav prijedlog odbije

'Predsjednici i predstavnici 59 braniteljskih udruga ocijenili su da je ova inicijativa napad na dignitet Domovinskog rata i hrvatske branitelje te da je u suprotnosti s deklaracijom o Domovinskom ratu iz 2000. godine. Zbog toga pozivamo sve nadležne u Gradu Zagrebu da odbiju takav prijedlog', kazao je predsjednik zagrebačke Hvidre Mirko Ljubičić.

U Hvidri smatraju da nema nikakvih dokaza da je ratni ministra obrane Šušak sprečavao procesuiranje ratnih zločina, što je osnovni razlog zbog kojeg je pokrenuta inicijativa za izmjenu naziva avenije koja nosi njegovo ime.

'Dajemo bezrezervnu podršku Hvidri Dubrava i Maksimir koje ne dozvoljavaju promjenu imena avenije. Ako treba, štrajkat ćemo glađu i blokirati prometnice u Zagrebu', zaključio je Ljubičić.