BORBA SE NASTAVLJA

Blokadi se pridružuje još fakulteta

27.04.2009 u 07:30

Bionic
Reading

Splitski studenti prava i kineziologije zauzet će danas svoje fakultete i na taj se način pridružiti stotinama kolega koji blokadom nastave na visokoškolskim ustanovama u nekoliko gradova traže besplatno školovanje. Studenti zagrebačkog Filozofskog fakulteta, koji su cijeloga tjedna prosvjedovali tražeći besplatno školovanje, sinoć su na svom plenumu odlučili da će i u ponedjeljak, 27. travnja, nastaviti blokirati nastavu na tom fakultetu

Na sinoćnjem plenumu održanom na Filozofskom fakultetu u Splitu, na kojem blokada traje od petka, studenti su razradili plan zauzimanja novih dvaju fakulteta. Izglasano je tako da se sutra prvo s početkom u devet sati blokira Pravni fakultet, a potom u 12 sati Kineziologija. Zajednički plenum splitskih fakulteta u blokadi - Filozofskog, Pravnog i Kineziologije, održat će se na Pravnom fakultetu u ponedjeljak u 20 sati.

I sinoć se na plenumu u velikoj dvorani Filozofskog fakulteta u Radovanovoj ulici odazvao popriličan broj studenata, ali i građana, koje očito sve više zanimaju akcije studenata. Došli su i predstavnik Hrvatske unije sindikata (HUS) Jozo Marić, dekan Filozofskog fakulteta Josip Milat i urednik studentskog časopisa Universitas Duško Čizmić Marović, rekavši da daju potporu splitskim studentima.

Student Filozofskog fakulteta u Zagrebu koji je nakon plenuma izvijestio o daljnjoj blokadi nastave, naveo je da imaju informaciju da će i studenti Veleučilišta u Varaždinu od danas u 14 sati ondje blokirati nastavu.